• A legmenőbb szilveszteri koktélok

    Szilveszter estével összenőtt a pezsgőzés és a koktélozás intézménye. Az újdonságokért és édes ízekért rajongóknak ajánljuk figyelmébe a vattacukorra öntött pezsgőt, akik pedig a szebbnél szebb koktélkompzíciók nélkül nem tudják elképzelni az év utolsó estéjét, nekik máris mutatunk négy receptet. Van köztük kezdő és haladó verzió is, női és férfi buliba való itóka egyaránt.
     
    ###ROADBLOCK1###
     
    1. Cosmo & christmas
    HOZZÁVALÓK:
    200 ml Cointreau (vagy narancslikőr)
    200 ml áfonyalé
    fél lime leve
    400 ml vodka
    fagyasztott áfonyával vagy meggyel lehet szervírozni és díszíteni
    ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
    Keverjük össze a likőrt, az áfonyalevet és a lime-ot, valamint a vodkát és egy kis zúzott jeget a turmixgépben. Előhűtött martinis poharakban szervírozzuk. Díszítsük néhány fagyasztott áfonyával vagy meggyel.
     
     
     
    HAVAS KEHELY
    HOZZÁVALÓK:
    150 ml Frangelico (mogyoró likőr)
    150 ml Amaretto (mandula likőr)
    150 ml Kahlua (kávé likőr)
    150 ml Baileys (ír krém)
    150 ml fehér rum
    1 szelet lime
    kókuszreszelék
    ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
    A martinis poharak szélét kenjük körbe lime-mal, majd egy kistányérba szórjunk reszelt kókuszt, amibe jól mártsuk bele a poharak szélét.
    A hozzávalókat öntsük a turmixgépbe néhány darab zúzott jéggel. Jól összeturmixoljuk, hogy az összes ital rendesen elkeveredjen, és a már előkészített poharakba töltjük.
     
    MIMOSA
    HOZZÁVALÓK:
    narancs juice
    pezsgő (száraz vagy félszáraz)
    ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
    Az egyik legegyszerűbb koktél. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy pezsgőspoharat félig megtöltünk jól hűtött narancslével, majd felöntjük pezsgővel.
    Lehet díszíteni koktélcseresznyével vagy a pohár szélére tett narancsszelettel, narancshéjjal. A koktél íze akkor lesz a legtökéletesebb, ha előhűtjük a poharakat.
    STRAWBERRY CHRISTMAS
    HOZZÁVALÓK:
    ½ kg eper vagy eperszirup
    2 narancs
    2 evőkanál fehér cukor
    1 csésze víz
    1 üveg pezsgő (száraz)
    ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
    Forraljuk a cukrot forráspontig, és tegyük félre amíg kihűl. Az epret, narancsok facsart levét és a cukorszirupot turmixoljuk össze, majd öntsük fel hideg pezsgővel. Ezt a koktélt is hűtött pezsgőspoharakba töltve szervírozzuk. Díszítésként félbevágott epret tegyünk a poharak szélére.