• Játékok, amivel feldobhatod a szilveszteri házibulit

    Szilveszteri betűkirakós
    Írj egy csomó szilveszterrel és új évvel kapcsolatos szót egy darab papírra, és keverd össze a betűket. Az a személy, aki a legtöbb szót kitalálja, díjat nyer.
     
    Adjunk nevet a cukorkáknak
    Ehhez szükségünk lesz 6 különböző cukorkára, melyeket a következőképpen nevezünk el- M&M's, Negro, Dunakavics,  stb. Dobjunk kockát (vagy kettőt, ha túl sokan vagyunk). Mindenki a földön ül egy körben. A becsomagolt cukorkákat a kör közepére helyezzük. Először mindenki kimondja a saját nevét. Majd a játékmester gondoskodik róla, hogy mindenki tudja, milyen cukorkák vannak a kör közepén. Valaki kockát dob. Ha 6-ost sikerül dobnia, elvehet egy cukorkát a kör közepéről. Addig dobjuk a kockát körbe-körbe, míg mindenki felvesz egy cukorkát. Ha az összes cukorka elfogyott, a játékosok megszerezhetik a többiek cukorkáját is. Ehhez ki kell mondaniuk a személy nevét és a kezében levő cukorka nevét is. Az, aki 6-ost dob, és eltalálja, mind a személy nevét, mind pedig a cukorka nevét, elveheti a másik cukorkáját. Ha nem találja el, kimarad egy körre, és a kocka a következő személyhez megy, aki kezdi elölről. (Egy személy több, mint egy cukorkát szerezhet, és a játékosok elrejthetik a cukorkát a hátuk mögé). Ez egy remek alkalom, hogy megismerjük a körülöttünk lévőket és, hogy megszerezzük a kedvenc cukorkánkat!
     
    Celeb vadászat
    Mindenki felírja egy celeb, egy híres személy vagy karakter nevét egy darab papírra, amelyet ráragasztanak a bal oldalukon álló játékos homlokára (használjunk irodai ragasztószalagot vagy borítékragasztót). Ügyelnünk kell, hogy ne lássák meg a nevet. Egy másik papírra soroljuk fel azokat a tevékenységeket vagy eseményeket, amelyek híressé tették őket (de nevek nélkül). Ezt helyezzük a falra úgy, hogy minden vendég láthassa. Ez segítségként szolgál a játékosok számára, hogy könnyebben ki tudják találni a celeb neveket. Most elkezdődhet a játék. Mindenki más láthatja a homlokunkat. A cél, hogy kitaláljuk, kik vagyunk. Miközben körbejárjuk az asztalt, minden játékosra rákerül a sor, és meg kell kérdezze a másiktól, kicsoda is ő- a válasz kizárólag IGEN vagy NEM lehet. Ha kérdésünkre a válasz IGEN, akkor folytathatjuk a kérdezgetést, ha viszont nemleges választ kapunk, a bal oldali játékos folytatja. Aki utolsóként találja ki a nevét, az lesz a vesztes. Egyszerű, de kemény koncentrációt igényel.
     
     
    Csoportosítási játék
    Ez egy jó keveredős játék. Ugyanakkor szórakoztató és gyorsaságot igényel. Először mindenki egy nagy csoportba tömörül. A játékvezető mond egy kettőtől tizenötig terjedő számot. A szám nem lehet több, mint a résztvevők számának a fele. Amikor meghallják a számot, a játékosok a számnak megfelelő személyekből álló csoportokat kell alkossanak. (pl. ha 5, akkor ötös csoportokba kell tömörüljenek.) A csoport tagjai fogják meg egymás karját, így a játékvezető láthatja, ki van a csoportban. Ha valaki nem tud belépni egy csoportba, mert az már elérte a szükséges játékos számot, kiesik a játékból. Mivel minden egyes alkalommal különböző számokat kiáltanak, a résztvevők száma egyre csökken. Végül, tíznél kevesebben maradnak. Az utolsó csoport, vagy a győztes csoport tagjainak száma, körülbelül 2 és 4 között kell maradjon.
     
    Kacsintós gyilkos
    A nyomozón kívül mindenki beül egy körbe, ő pedig odakint várakozik. Kiválasztunk egy személyt a körből, aki a gyilkos szerepét játssza, majd a nyomozót behívjuk, és beállítjuk a körbe. Amikor készen áll, a gyilkos rákacsint a körben ülő játékosokra. Aki észreveszi, hogy rákacsintottak, egy vérfagyasztó sikolyt hallat, és meghal. A nyomozónak három próbálkozási lehetősége van.
     
    Fogadalmak találgatása
    Minden vendég írjon egy papírlapra 5 fogadalmat, amit az újévben meg akar tartani. Egyszerre csak egy papírt húzzunk ki a kosárból, és hangosan olvassuk fel azt, ami benne áll. Mindenkinek le kell írnia, hogy szerintük ki tette azt a bizonyos fogadalmat. A felolvasás végén az a személy lesz a győztes, aki a legtöbbet kitalálta. A móka kedvéért olvassunk fel néhány rossz választ is!
    ###ROADBLOCK1###