• Hogyan rendezz feledhetetlen házibulit?

    Házibulit rendeznél, de kifogytál az ötletekből? Szeretnél barátaiddal, szeretteiddel közösen ünnepelni? Összegyűjtöttünk néhány fontos tippet, amit mindenképp érdemes megfogadni egy jó házibulihoz.
     
    Egy igazán jó házibuli szervezését nem lehet elég korán elkezdeni. Rengeteg előkészület szükséges, például a kiegészítők beszerzése, a menü kitalálása, a bulihely kidekorálása és persze a vendégek meghívása. Érdemes észben tartani: az eltérő bulizási szokások, zenei ízlések, különböző típusú személyiségek akár konfliktusokhoz is vezethetnek, a jónak ígérkező buli pedig rémállómba vagy unalomba torkolhat. Éppen ezért rengeteg mindenre oda kell figyelni, a szervezéstől kezdve a vendéglátásig. Összeállítottunk egy 10-es listát, hogy elkerülhesd a tipikus bakikat és egy igazán feledhetetlen házibulit rendezhess.
     

    1. Válaszd ki a megfelelő helyet

    Sokan bele sem gondolnak, de privát bulit nem csak otthon, hanem más helyszínen is lehet szervezni. Ha nincs elég hely lakásodban, bérelj ki egy helységet, vagy keress egy olyan szabadtéri helyet, ahol nem fog senkit sem zavarni a hajnalig tartó móka.
     

    2. Gondold át, kiket hívsz meg

    Mielőtt mindenkinek küldenél meghívót, mérlegelj, hogy hány főre van kapacitásod. Gondold végig, hogy kiket szeretnél mindenképpen látni a házibulidban hányan fértek el a kiválasztott helyszínen, és mi az a szám, ami már veszélyt jelentene a berendezésre. Jó tanács: kalkulálj azzal is, hogy lesz olyan, aki plusz főt szeretne hozni.
     

    3. Találd ki a menüt

    Az alkoholos italok mellett fontos, hogy legyenek finomságok, vendégváró falatok. Nem kell háromfogásos vacsorát rittyenteni, elég, ha pár szendvicset, ropogtatnivalót kikészítesz. A legjobb, ha vannak tömény és könnyebb italok is, hogy mindenki megtalálhassa a számítását az italválasztékban. Manapság gyakori, hogy a vendégek hoznak ételeket, italokat. Ha nincs időd/pénzed mindent beszerezni nyugodtan jelezd előre, hogy járuljanak hozzá a házibuli muníciójához.
     
    finom tekercs
     

    4. Küldj meghívót

    Ma már nem érdemes meghívókat postázni, elég, ha küldesz egy figyelemfelhívó e-mail-t vagy egy jól összerakott Facebook eseményt. Ennek az is nagy előnye, hogy a visszaigazolásokból láthatod, körülbelül hány főre számíthatsz. A meghívóban minél több információt írj le: telefonszám, menüsor, de a kapucsengőről se feledkezz meg – így elkerülheted, hogy magadra haragítsd a szomszédokat.
     

    5. Írj listát a teendőkről

    Érdemes összeírni, hogy milyen ételekre, italokra és egyéb kellékekre van szükséged a házibulihoz. Az utolsó pillanatban ugyanis gyakran elfelejthetjük a legfontosabbakat.
     

    6. Készítsd elő a terepet

    Már a házibulit megelőző napokban érdemes kitakarítani a lakást vagy azt a helységet, ahol a bulit fogod tartani. Rugaszkodj el a halálra unt konfettitől és lufitól, inkább készíts valami egyedit és emlékezeteset. A szilveszter.hu oldalon például gyors és olcsó tippeket találhatsz a lakás kidekorálására.

     
    parti dekoráció

    7. Hozd ki magadból a DJ-t

    A jó zene elengedhetetlen kelléke egy élvezetes házibulinak. Arra azonban nem árt odafigyelni, hogy a meghívottaidnak eltérhet a zenei ízlésük. Éppen ezért érdemes körbe kérdezni, hogy kinek mi a kedvence, és ezek alapján bővíteni gyűjteményed. A vendégek nagyon fognak örülni, ha a kedvenc számaikra bulizhatnak. Jó tipp: legyen a helyen egy számítógép vagy laptop, ha kifogytatok bármikor berakhassatok partizós zenéket a Youtube-ról.
     
    DJ-szett

    8. Készülj társasjátékokkal

    Ha leülne a buli, akkor fel lehet dobni közös játékokkal. Lehet ez egy ismert társasjáték, vagy te is kitalálhatsz egyedi játékokat, az ivós játékok pedig garantáltan oldják a hangulatot.
     

    9. Készítsd el a menüt

    Amennyiben már összeállítottad az ételek és italok menüjét, csak egy dolgod van – készítsd is el azokat. Ne felejtsd el, vannak olyan ételek, amelyek időigényesebbek, ezért érdemes időben elkezdeni elkészíteni őket. Ha fel akarod dobni a bulit, készíthetsz saját koktélokat is, a szilveszter.hu oldalon szuper tippeket találhatsz az olcsó és gyors italköltemények elkészítésére.
     
    finom koktélok

    10. Légy a házigazdák ásza

    Ha már túl vagy a meghívókon, az előkészületeken és a buli megszervezésén, nem marad más dolgod, mint figyelni a vendégekre. Kövesd az illemszabályokat, mutasd be az ismeretleneket egymásnak, figyelj a vendégeid igényeire. Próbálj meg mindenkivel társalogni, ha klikkesedsz, azzal sokakat megbánthatsz.
     
    Ha megfogadod tippjeinket, nem lesz panasz a vendéglátási stílusodra. Meg fogod látni, hogy az előkészületek nagyon meghatározzák a buli kimenetelét. Ha beleadsz mindent abba, hogy vendégeit jól érezzék magukat, biztosan senki sem fog csalódni, és a házibuliról csak jókat fogsz majd visszahallani.