• Hogyan válassz szállást szilveszterre?

    Kikapcsolódnál a mindennapi mókuskerékből? Hátrahagynád szilveszterkor a város zaját? Ma már belföldön is találhatsz magas színvonalú wellness-, hegyvidéki-, de még gyerekbarát-szállásokat is. Íme, néhány tipp, hogy ne vessz el a hatalmas kínálatban.
     

    Ma már nem kell hosszú és fárasztó köröket lefutni ahhoz, hogy tájékozódhass a hotelek, szállások kínálatról. Az interneten pár kattintással szinte már szinte bármit megtudhatsz, mivel majdnem minden belföldi szállásnak van saját weboldala.

     

    Első lépések

    Először tehát mindenképpen érdemes az interneten körülnézni. Ugyanakkor ma már könnyű elveszni az ajánlatok kavalkádjában, éppen ezért nem árt rákeresni a célra szakosodott tematikus oldalakra, a szilveszter.hu-n például számtalan szállás közül vallogathatsz, igényeidnek megfelelően kereshetsz.
     
    Vital Hotel Nautis**** - Gárdony

    Csomagajánlatok

    Szilveszterkor számos akciós csomagajánlatot kínálnak a szállások. Az ár általában nemcsak az alapszolgáltatások tartalmazza, hanem különleges élményekben, luxus-szolgáltatásokban is részed lehet.
     
    Gyakori, hogy a szállodák szilveszter estéjén gálavacsorát adnak, amit sokszor előadás, zenés, táncos mulatság követ. Az újév első napján pedig érdekes programokban vehetsz részt: például borkóstolás, lovas kocsikázás, városnézés vagy masszázs. A csomagajánlatok a legtöbb esetben minimum két vagy több napra szólnak, általában, ha több napra foglalsz, arányosan annyival kevesebbet kell fizetned.
     

    Szállástípusok

    Hihetetlen gazdag a belföldi szállás repertoár. Minek utaznál több száz kilométert, ha itthon is hozzájuthatsz a prémium színvonalhoz, ráadásul olcsón?

     

    Gyerekbarát szállások

    Ha családosan indultok útnak, fontos szempont, hogy gyerekeiknek is különleges élményt nyújtson az utazás. Éppen ezért jó, ha olyan szállást választotok, ahol a gyerekekre is kitüntetetten odafigyelnek. Sok helyen vannak élménymedencék, de játszószobák, játszóterek és kifejezetten gyerekeknek szóló foglalkozások is. Gyerekbarát szállásokat szilveszterre a szilveszter.hu-n is találhatsz.
     

    Wellness szállások

    Hotel Piroska - wellness-részlege
     
    Magyarország a termál és gyógyvizek hazája, az ország számos pontján találunk magas színvonalú spa- létesítményeket, szállásokat. A szilveszteri csomagok pedig gyakran tartalmazzák a wellness-szolgáltatásokat. A wellness részei általában: torna, úszás, fitnesz, masszázs stb. Bizonyos szállásokon ezek mellett gyakran van élményfürdő, jacuzzi, sókamra és szauna is. Előfordul, hogy a szolgáltatás olykor gyógymódokat, gyógykezeléseket is tartalmaz.
     
    A legtöbb és pazarabb wellness-szállás természetesen a tradicionális fürdővárosokban található: Bükfürdőn, Hévízen és Gyulán. További wellness szállásoknak itt nézhetsz utána.
     

    Hegyvidéki szállások

    Kitűnő kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a hegyvidéki szálláshelyek is. Nem csak a lenyűgöző látványviláguk, hanem kirándulási, sportolási lehetőségek miatt is népszerűek. Télen már egy-két hely közelében síelésre, sífutásra, snowboardozásra is van lehetőség. A legtöbb hegyvidéki szállásokat Mátraházán, Miskolctapolcán és Sopronban találhatod meg. Hegyvidéki szállásokat itt kereshetsz.
      Hotel Experience - Dédestapolcsány
      

    Félpanzió vagy all inclusive?

    A félpanzió általában egy reggelit és egy vacsorát foglal magában. A szolgáltatások, étkezések minőségét és mennyiségét  gyakran nem taglalják a szállások a weboldalukon, éppen ezért ennek érdemes utánajárni telefonon vagy e-mail-ben.
     
    Több szálloda azt tünteti fel, hogy „all inclusive” ellátást nyújt, ami elvileg annyit takar, hogy „minden benne van” (reggeli, ebéd, vacsora, pluszszolgáltatások). Ha nem részletezik, ennek is érdemes utánakérdezni.
     
    Az apartman-szállások esetében pedig gyakorlatilag egy saját lakást bérelsz ki, olyan a felszerelése, hogy magadnak főzhetsz. Az apartman része: előtér, tartozódási helységek, konyha, étkezőhelység, fürdőszoba, és külön térben lévő WC is.
     

    Szobatípusok

    Számos szállodában már többféle szobatípusból is választhatsz. A standardszobák általában kétágyasok, a legtöbb helyen a csomagajánlatok is ezekbe szólnak. Az egyszemélyes, családi vagy luxus- lakosztályokért már magasabb árat kell fizetni. Sok helyen kedvezményesen be lehet rakatni egy plusz pótágyat a gyerekek részére.
      Imola Hotel Platán - Eger