• Hogyan készítsük elő bőrünket sminkelés előtt?

    Egy nő életében nem is egy olyan alkalom adódik, amikor tudja, pár nap múlva szép sminkkel kell megjelennie valahol. Bőrünket szükséges felkészíteni, hogy tökéletesen nézzünk ki, és a sminkünk is hibátlan legyen az alkalomra! Az alapos smink előtti bőr előkészítéséhez csak pár dologra szükséges odafigyelnünk, amiket a hétköznapokban is könnyedén be tudunk tartani. Vegyük csak sorra ezeket!
     

    Az arcbőr előkészítése

    Az arcbőr előkészítése olyan, mintha bőrünket az alapozás alapozásához készítenénk elő. A szép és hidratált bőr titka sok folyadék bevitele. Azok a bizonyos fránya szemkarikák mértéke is csökken, amennyiben elegedő vizet iszunk. Az arcbőrünk előkészítése tehát egy fontos lépés, és a tökéletes smink alapja.
     
    A bőr előkészítése három egyszerű lépésben
    1. Tisztítás
    2. Tonizálás
    3. Hidratálás
     

    Tisztítás

    A zsíros bőr tisztításhoz használhatunk sószappant, arctejet, arctisztító habot vagy készítményeket, melyekben masszírozó és tisztító golyócskák vannak, vagy arclemosó tejet. A zsíros bőr előkészítése esetén ajánlatos egy pakolást felraknunk, mert így könnyen beállíthatjuk bőrünk víz- és zsírtalmát.
     
    Nagyon száraz bőr esetén ajánlatos heti 1-2 alkalommal egy jó és alapos arcradírozás, mely során bőrünk felső hámrétegét eltávolítjuk, ledörzsöljük – mert itt találhatóak az elhalt hámsejtek, amikre már nincsen szükségünk – majd krémmel hidratáljuk bőrünket. Ha nem távolítjuk el a felesleges hámsejteket, nem fogunk tudni szépen alapozni a sminkeléshez.
     
    Arctisztítás nagyon fontos  a sminkelés előtt
     
    Enyhén hámló bőr esetén bőrradírt használhatunk; száraz bőrnél hidratálót és nem túl zsíros krémet, melyet finoman masszírozzuk be a bőrünkbe.
     
    A hidrátáló krém segít, hogy megfelelő textúriájú legyen a bőrünk, egyenletessé teszi a rá felkent alapozót, és óvja azt a felesleges festék bejutásától.
     
     

    Tonizálás

    A boltokban nagyon sokféle készítményt lehet kapni. Ha zsírosodásra hajlamos bőrünk, használjuk a hétköznapinál erősebb – zsírtalanító készítményt, mint például vizes alapú krémet. Ha arcbőrünk érzékeny, allergén mentes termékek tökéletes célt szolgálnak. Amikor arctonik használatáról beszélünk, és főleg az alkoholmentes készítményeket ajánlom, ezek kíméletesebbek a bőrünkhöz!
     
    Bőrápolás
     

    Hidratálás

    A hidratálás során az arckrém segít, hogy bőrünk megkapja a szükséges tápanyagokat és „életre keljen”. A krém egy védelmet alakít ki a bőr számára, segít hogy egy kiegyensúlyozott textúrájú bőrt kapjunk. Egy jól hidratált arcbőrön az alapozót szebben el lehet dolgozni, és természetesen tartósabb is lesz a sminkünk. Ha egyenlet bőrünk zsír- és nedvességtartalma, nos, akkor ebben az esetben az alapozónk egyeletlenül fog felszívódni, és foltok alakulnak ki.
     
    A hidratáló megvédi az arcbőrt a felesleges festék beszívódástól is!
     
    A hidratáló krémet igazán vékony rétegben, egyenletesen kenjük el az arcunkon. Ha száraz bőrünk (vagyis nem termel annyi faggyút mint a normál), ne használjunk túl zsíros krémet.
     
    A legtökéletesebb megodás a kozmetikai márkák 3 lépcsős termékei: szappan/arclemosó, tonik és hidratáló krém használata. Bármelyik drogériában, vagy szakembertől kérhetünk segítséget, hogy bőrtípusunkhoz megfelelő terméket használjuk.
     
    Az ajkakról se feledkezzünk meg! A száraz és cserepes akjakat balzsamozzuk be. Ha vörösek a szemeink, nyugtató hatású szemcsepp használata indokolt.
     
    Az ajak ápolása is fontos
     
    Hölgyeim, mint táthatjátok, igazán belefér a mindennapokban egy kis odafigyelés, mert a tökéletes és szép smink alapja maga a bőrünk! Amennyiben maximalisták vagyunk, tisztítsuk-tonizáljuk-hidratáljuk arcbőrünket napi kétszer – reggel és este. Nyugodtan használjuk természetes tápanyagbeviteli forrásokat - együnk sok vitamindús zöldséget és gyümölcsöt, és bátran kenjük fel akár egy házilag is elkészíthető pakolást; ha vágyunk egy kis relaxálásra, mert ugye az is fontos, hogy kipihent legyen bőrünk!