• Sminktippek Valentin napra

  Már csak párat kell aludni, és itt a Valentin nap! Ezen a napon minden hölgy és lány a legszebb, legjobb és legvonzóbb formáját szeretné hozni. Ruha, cipő, táska, haj, a kedvesnek pedig valamilyen meglepetés. Ezen kívül persze még ezernyi kis dolog járhat a fejünkben…
   
  És a smink? Milyen legyen? Szolid, romantikus, természetes vagy vadmacskás? Piros rúzs vagy inkább pink? Gyerünk lányok, hozzuk ki a maximumot!
   
  Ne feledjétek, az öltözékhez illő sminket tegyünk fel!
   
  valentin nap
   

  Alapozás

  Mindegyik smink alapja egy jól megtisztított és hidratált bőr. Szükségünk lesz egy korrektorra, egy bőrszínnel azonos színű alapozóra, púderre és arcpirosítóra.
   
  Vékony rétegben vigyük fel az alapozót, ahol szükséges használjuk korrektort – például a szem alatti karikákra. Leheletnyi púderrel fixáljuk az alapunkat. A pirosítót vigyük fel az arccsontunkra. A szemöldököt sem felejtsük el. Formázzuk meg, finoman fésüljük formára. Szemceruzával vagy porral korrigáljuk a hiányosságokat.
   

  Vadmacska változat

  Vadmacska
   
  Itt a szemet emeljük ki legjobban az egész sminkből. Finoman a szemhéjra vigyél fel barack, halványrózsaszínű vagy valamilyen pasztellszínt. Húzd ki tussal szemed – használhatsz gélt, ecsetest vagy filceset, ami kézre esik. Húzz egy határozott vonalat a szemhéjadon, majd szemeid végénél hosszabbítsd meg, hogy igazi vadmacskás legyen. Majd Jöhet a szempillaspirál. Ajkaidra, ha merész vagy, és a szerelmed is kedveli, jöhet egy dögös vörös rúzs, de ha ez távol áll tőled, akkor nyugodtan válasz egy enyhén színezett ajakápolót.
   

  A romantikus

  Nekem először mindig a rózsaszín jut eszembe, ha romantikus sminkről beszélünk. A szemhéjad belső részébe és a szemzugban rakj egy világos rózsaszínű szemhéjpúdert, külső részére egy pinkesebbet, és a szélére egy hozzá illő karakteresebb szint. Egy satírecsettel dolgozd össze a színeket. A szempillák tövéhez egy sötét grafit vagy fekete színt ajánlok, amivel kiemelheted szemedet, majd jöhet is a szempillaspirál.
   
  szem
   

  Természetes szépség

  Könnyű dolgunk van, kövessük a romantikus sminknél leírt lépéseket, de ezúttal válasszunk szemünkhöz illő színeket, és máris egy teljesen más sminket kapunk. Ezen a képen a barna árnyalatait használtam.
   
  természetes smink
   
  Sok sikert a jó sminkez, és kellemes Valentin napot!