• Poharológia

     Nem egyszerű feladat minden féle-fajta pohár funkciójával tisztában lenni, hiszen több száz féle akad, elég, ha csak az alapokat ismered és máris a házigazdák gyöngyévé válhatsz.
    ###ROADBLOCK1###


    Likőrös pohár

    Az általában talpas, középmagas pohár tökéletes választás a röviditalokhoz. A pohár lehet kehely, vagy tulipán alakú, a lényeg, hogy általában 1 deci szesznél több nem fér bele. Ilyen pohárba a pálinkát is nyugodtan felszolgálhatod, viszont díszíteni kifejezetten tilos, nem mutat jól.
    Likőrös pohár


    Flutte pohár

    A magas, vékony pohárfajtában a szénsav szépen felfuthat, így ezt a poharat a pezsgők és a pezsgő alapú koktélokhoz használjuk. Gyümölccsel nyugodtan díszítheted ezt a fajta poharat, de az esernyőket és a szívószálat felejtsd el a Flutte-nál.
    Flutte pohár


    Old Fashioned pohár

    A talp nélküli, vastag fenekű, széles pohárban, a legjobban a whiskey mutat jéggel. Persze más italokat is felszolgálhatunk benne, a lényeg, hogy 10-15 cl-nél hosszabb legyen a szesz.
    Old Fashioned pohár


    Koktélos pohár

    Ennél a kategóriánál külön felsorakoztathatnánk több tíz alkategóriát is, de egyszerűbb, ha próbálunk kicsit a szépérzékünkre, na meg a logikánkra hallgatni. Tehát egy B52-t ne próbáljunk meg Y pohárba önteni, mert a végeredmény nem lesz szép, viszont a cosmopolitant például bátran felszolgálhatjuk benne.
    Koktélos poharak


    Borospohár

    Minél nagyobb, annál jobb, vagyis minél öblösebb egy borospohár, annál zamatosabb lesz benne a nedű. Érdemes beruházni egy igazán szép készletre, hiszen teljesen más hangulatot ad egy szép, nagy pohárból borozgatni. 
    Boros pohár