• Vérfagyasztó ételek és italok Halloween-ra


    Egy halloween-i házibuli sem az igazi rémisztő ételek és italok nélkül, mutatunk pár szuper receptet, amivel telepakolhatod az ünnepi asztalt. A legjobb hírünk, hogy ezeknek a finomságoknak az elkészítése nem követel nagy szakácstudást, könnyen és gyorsan Te is elkészítheted őket otthon.

    Mutattunk már nektek sminktippeket és lakásdekorációs ötleteket Halloween-ra, most itt az ideje, hogy a gyomrotokra is gondoljunk, próbáld ki ezeket a vérfagyasztóan finom halloween-i ételeket és itallok.


    Pókhátú kaszinótojás

    Hozzávalók:
    • 10 tojás
    • 3 evőkanál majonéz
    • 1 evőkanál mustár
    • 1,5 dl tejföl
    • Só, bors
    • Csipetnyi szerecsendió
    • Fekete olívabogyó
    Kaszinótojás pókkal
    Elkészítés:
    A tojásokat 8-10 perc alatt főzd keményre bő sós vízben, majd mikor kihűltek pucold meg és vágd félbe őket. Szedd ki óvatosan a sárgáját, tedd egy külön tálba és a tejföllel, majonézzel, mustárral és a fűszerekkel jól keverd össze, majd egy habzsák segítségével töltsd vissza a tojásfehérjébe. Díszítésnek vágd ketté a fekete olívabogyót, az egyik felét tedd rá a tojások tetejére óvatosan, ez lesz a pók teste, a másik felét pedig szeleteld fel és illeszt a félbe vágott bogyó mellé, ezek lesznek a pók lábai. Tedd a hűtőbe pár órára, mielőtt tálalnád.


    Kukacos koktél

    Hozzávalók:
    • 6 cl narancslé
    • 1 dl pezsgő
    • 4 cl Blue Curacao
    • Kukacos gumicukor
    Kukacos koktél
    Elkészítés:
    Öntsd a pohár aljára a likőrt, majd a narancslevet és végül a pezsgőt, majd a pohárba, vagy a pohár szélére tegyél egy-egy kukacos gumicukrot és készen is vagy! Bármelyik más koktélt is díszíthetsz így.


    Mártogatós ujjak

    Hozzávalók:
    • 10 dkg túró
    • 4 evőkanál tejföl
    • 2 újhagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • Snidling
    • Só, bors
    • 12 db répa
    • szeletelt mandula
    Répás mártogatós
    Elkészítés:
    Szeleteld fel apróra az újhagymát és a snidlinget, majd alaposan keverd össze a túróval, tejföllel, ízlés szerint sóval, borssal, fokhagymával. Vágd félbe a répákat és egy kis túrókrém segítségével ragaszd a répák végére a mandula szeletet, máris kész a rémisztő répa-ujj.


    Véres agy koktél

    Hozzávalók:
    • 2 cl barack likőr, vagy pálinka
    • 2 cl ír krémlikőr
    • 1 cl grenadine szirup
    Véres agy koktél
    Elkészítés:
    Készíts elő egy shot-os poharat és öntsd bele a baracklikőrt, majd egy kiskanál segítségével óvatosan rétegezd rá a krémlikőrt. Ezután a pohár közepére cseppenként adagold a grenadine-t amíg el nem éred a „véres agy” külsőt.
    ###ROADBLOCK1###