• Dekorációs ötletek házibulihoz

    Szilveszteri party kellékek széles skálájával tehetjük izgalmassá és stílusossá az év utolsó napját. Vannak, akik csak egy egyszerű, hétköznapi buliként élik meg ezt az estét, vannak, akik átalusszák az éjféli köszöntést, de egyre többen vannak, akik igen nagy hangsúlyt fektetnek az óév stílusos búcsúztatására.
     
    A következő tippek és tanácsok még azok számára is érdekes lehet, akik eddig nem tekintettek erre a napra kiemelkedő eseményként. A Szilveszter.hu lakberendezője, Lucza Krisztina szilveszteri dekorációs ötletekkel látja el az olvasókat.
     
    Szilveszteri dekoráció karácsonyi gömbökből
     

    Szerpentinnel és krepp papírral a szilveszteri csillogásért

    Természetesen mindenki ismeri a többféle színben pompázó szerpentineket, a farsangi bulikról is ismert krepp papírból hajtogatott különböző díszeket, lampionokat, megannyi csillogó színű függő-lógó díszeket. Mindezekhez elég kedvező áron hozzájuthatunk kisebb, akár party kellékekre szakosodott boltban, akár nagyobb áruházban is. Ha nemcsak feldobálni szeretnénk ezeket a kiegészítőket a lámpákra, a képekre, egyéb kiálló bútordarabokra, akkor érdemes célirányosan megtervezni a megvásárolt kellékek helyét és funkcióját. Ha már dekorálásba vágjuk a fejszénket, legyünk kicsit „igényesek”. Válasszunk ki kettő, maximum három jól harmonizáló színt. Szilveszter éjjele ugyanis a csillogásról, fényűzésről, gazdagságról szól, ezeket szimbolizálva próbáljuk a színekkel és tárgyakkal visszaadni ezt az érzést, vagyis a vidámságot, az óév búcsúztatását, egy új, sikeresebb, gazdagabb, boldogabb év eljövetelét remélve. Választhatjuk pl. a kéket és a pirosat, akár arannyal kombinálva, de jó lehet az összhang az ezüsttel is. Minél csillogóbb, rikítóbb az árnyalat, annál jobban tükrözi a dekoráció a „luxus” érzését.
     

    Karácsonyi égősor újraértelmezve 

    Mivel Szilveszter éjjele pár nappal Karácsony után van, jobb, ha a karácsonyi égősorokat el sem tesszük a dobozukba, hanem a lakást új köntösbe öltöztetve hasznosítsuk újra, új funkciót találva ezeknek a fénypompát árasztó égőknek. Ha boltíves falaink vannak, nagyon jól mutat, ha a boltív formáját követi az égősor. Szintén jól néz ki, ha a bejárati ajtóra tesszük, fogadásképpen, így a vendégek rögtön érezni fogják a szó szerinti pompás fogadtatást.
     
    Ha kis romantikára vágyunk Szilveszter éjjelén használjunk különböző színű, harmonizáló gyertyákat, mécseseket. Asztali díszként kiválóan megállja a helyét a több órán keresztül is hangulatos világítást nyújtó többféle formában kapható úszógyertya. Ha kreatívak szeretnénk lenni, hasznosítsuk újra a még befőttnek, lekvárnak fel nem használt üres üvegeket, festhetjük őket üvegfestékkel, így a gyertya lángja szintén különböző színben áraszthatja el a teret. Ha a természet hívei, követői vagyunk, tegyünk kavicsokat, homokot (akár színeset) az üveg aljába és erre tegyük a mécsest.
     

    Diszkógömb házilag

    Ha spontán diszkót szeretnénk varázsolni a nappalinkból, vegyünk elő egy retro diszkó gömböt, lógassuk fel a lámpára. Ha nincsen ilyen szuper „varázsgömbünk”, és érzünk elég késztetést és kreativitásunk sem hagy cserben, készítsük el saját kezűleg. Vegyünk egy kisebb labdát, menjünk el egy üvegeshez és érdeklődjünk „tükörmaradék” után. Esetleg, ha az előtte való napokban törtük el a tükrünket és miután a szánkat elhagyta a klasszikus „7 évig nem megyek férjhez” mondat, gondoljunk az újrahasznosításra is, ne csak a babonára.
     
    Diszkógömb házilag szilveszterre
     

    Lufi többféleképpen értelmezve

    Ha meguntuk a feltakaríthatatlan konfettiket és szerpentineket sem szeretnénk felaggatni a lakás több pontjába, dobjuk fel különböző méretű lufikkal a buli helyszínét. Nagyon jól mutat az asztal fölé sűrűn felhelyezett lufi forgatag. Ezeket tetszés szerint dekorálhatjuk, lógathatunk le róluk csillogó díszeket pl. csillagokat, kis kalap alakzatokat, malackákat. Asztali díszként is használhatunk mini lufikat vízzel megtöltve kis tányérokba helyezve. Átlátszó lufikba akár csillámot is szórhatunk ezzel hangsúlyozva a Szilveszter csillogását.  Szilveszteri lufis dekoráció

    Szilveszteri lampionok saját kezűleg

    Amennyiben az újrahasznosítás hívei vagyunk, használjunk ásványvizes palackokat a lampionok vázaként. Vágjunk ki színes papírcsíkokat tetszés szerinti vastagságban. Rögzítsük ezeket ragasztóval a pet palackok aljához és tetejéhez. A fellógatáshoz használjunk erősebb fonalat, madzagot. A lampionokat dekorálhatjuk különböző rojtokkal, csillámokkal, festhetünk rájuk szilveszteri alakzatokat.
     

    Szilveszteri jókívánságok dekorációkon

    Ahány ötlet, annyi dekoráció. Szinte minden kelléken megjeleníthetjük különböző jókívánságainkat. Például a fellógatott lufikra sokféle módon ráírhatjuk a szövegeket, akár filccel, akár ráragaszthatjuk konfetti formájában. Az előző pontban leírt lampionokon is kiválóan mutatnak a szokásos szilveszteri feliratok, nem beszélve az asztali ültető kártyákról, álarcokról, szalvétákról, asztali futókról, székhuzatokról.
     
     
    Szilveszteri dekorációt szinte bármiből készíthetünk akár házilag is. Szilveszter lévén a kulcsszó a csillogás és a pompa. Ha kifogytunk az ötletekből és segítségre van szükségünk a szilveszteri házibuli dekorációjának elkészítéséhez, forduljunk a Szilveszter.hu lakberendezőjéhez, Lucza Krisztinához.