• Téli arcápolás aranyszabályai

    A hideg és a fűtési szezon nagyon rossz hatással van a bőrünkre, ahogy a nyáron összeszedett D-vitamin elkezd kiürülni a szervezetünkből, úgy a bőrünk is fakóvá válik, az állandó hideg-meleg váltakozása pedig kiszáríthatja arcunkat. Ezért nagyon fontos oda figyelnünk télen a bőrünkre, mutatjuk lépésről lépésre, mit tegyél, hogy megóvd az arcod télen!
     

    Hidratálj!

    Télen érdemesebb sűrűbb és vitaminokban gazdagabb hidratálót használnunk. Ha eddig csak éjszakára, vagy naponta egyszer kentünk be pofinkat, akkor itt az ideje átváltani a reggeli és esti hidratálásra. Válassz olyan hidratálót, aminek kifejezetten van reggel és éjszakai változata is és figyelj oda rá, hogy egy márkán belül maradj. Emellett pedig ajánlott napi minimum 2-3 liter folyadékot bevinni a szervezetünkbe, hogy a szervezetünk belülről is hidratálja arcunkat.
    Hidratálás


    Állj le a radírral!

    Télen ritkábban használj arcradírt, hiszen a leradírozott bőrünk sokkal érzékenyebb, így könnyebben megcsípheti a hideg és a szél is jobban száríthatja. Ha nem szeretnél lemondani a radírozásról, akkor inkább este végezd lefekvés előtt és jó vastagon kend be utána a bőröd hidratálóval, hogy reggelre regenerálódhasson. A téli időszakban érdemesebb otthon, természetes anyagokból készült radírt használni, tökéletes megoldás lehet például a cukor és méz és egy kis olíva olaj kombinációja, hiszen a mézben rengeteg vitamin van és tökéletesen hidratálja kiszáradt arcodat.
    Mézes cukros pakolás


    Arcpakolás minden mennyiségben!

    Egész évben nagyon jót tesz a bőrünknek a kényeztetés, télen pedig különösebben hálás lesz arcunk a pakolásokért. Heti egyszer kenj fel az arcodra hidratáló pakolást, vehetsz a drogériákban kifejezetten télre használható pakolást, vagy készíthetsz magad is. A legjobb recept a hideg és szeles idő ellen a zabkorpás pakolás. Tojássárgáját és mézet keverj össze zabkorpával és hagyjuk az arcunkon 20-25 percig. Langyos vízzel öblítsd és élvezd a mélyen hidratált, selymes bőröd!

    Zabkorpás arcpakolás

    Óvd az ajkad!

    A hideg és a szél nagyon kikezdheti az ajkainkat, ezért fontos, hogy mindig védjük ajakbalzsammal és rendszeresen ápoljuk pakolással. Ha száradt és repedezetté válik, akkor semmiképpen se próbáld a nyáladdal benedvesíteni, hiszen többet ártasz vele, mint amennyit használsz, ugyanis a nyál még inkább kiszárítja a bőrt. Ilyen esetben inkább minden nap, tegyél mézet este az ajkaidra és meglátod, hogy hamar eltűnteti a repedezett, száraz bőrt. 
    Ajak pakolás
    ###ROADBLOCK1###