• Szuper kreatív ajándék tippek – Házilag!

    Nem akarsz vagyonokat költeni a karácsonyi ajándékokra? Nagy ívben elkerülnéd az ünnepek alatt a zsúfolt bevásárlóközpontokat? Gondoltál már arra, hogy kézzel készítsd el az ajándékokat? Most mutatunk néhány otthon is kivitelezhető remek ajándék ötletet!
     
    Sokan nem mernek belevágni az otthoni ajándékkészítésbe, attól félve, nem kreatívak vagy nincsen kézügyességük. Nyugodj meg, most olyan ajándéktippeket láthatsz, amiket egy kis odafigyeléssel bárki el tud készíteni.
     
    ###ROADBLOCK1###
     

    Teázó karácsonyfa

    Szuper ajándék a teázás szerelmeseinek, a gyerekek is örülhetnek neki, emellett remek ünnepi dekorációs elem. Az elkészítse pedig nagyon egyszerű.
     
    Hozzávalók: (1 db)
    Hungarocell kúp, WC-papírguriga vagy papírtörlő guriga
    Teafilter tasakok (sok)
    Ragasztó (folyékony és jól fixáló)
    Hurkapálca
    Rízs
    Kis, papírdoboz, akár gyufásdoboz
     
    Elkészítés:
    Vedd elő a WC-papír gurigákat, a hurkapálcát és a ragasztatót. Ragasztózd be a hurkapálcákat, és támasztéknak tedd az egymásra rakott gurigák belső falára, hogy összeragadjanak, többet is használhatsz. Ha kész, tedd félre száradni. Ha megszáradt, és elég stabil, akkor ragasztgasd a fa törzsére a teafilter tasakokat – fontos, hogy az aljáról haladj felfelé. Ha kész, hagyd száradni. A „fa” tetejére ragaszthatsz kartonpapírból kivágott csillagot. A törzsaljára pedig ragaszthatsz egy kisebb papírdobozkát, amibe cukrot vagy édesítőt csempészhetsz. Jó tipp: a dobozka aljára rakhatsz egy kevés rízst is, így sokkal stabilabb lesz a fa.
     
    Megjegyzés: WC-papír guriga helyett használhatsz papírtörlő gurigát is, előnye, hogy hosszabb, így nem kell többet összeragasztanod. Ha találsz, akkor használhatsz hungarocell kúpokat is – sokkal stabilabb, viszont nehezebb beszerezni, mint a másik kettőt.
     

    Gasztró varázslóknak

    Különleges és gyorsan elkészíthető ajándék, és nem utolsó sorban nagyon finom is!
     
    Hozzávalók:
    Kb. 1 kisebb bögrényi aszalt paradicsom (ha kis üveggel készítünk)
    4-7 gerezd fokhagyma
    Kakukkfű
    1-2 szál babérlevél
    Darabos himalaya-só
    Olíva és napraforgó olaj (1/2-1/2 arányban)
    Kis üveg, befőttesüveg
     
    Elkészítés
    Pucold meg a fokhagyma gerezdeket, és az asztalt paradicsommal együtt rétegesen helyezd be az üvegbe. Amikor az üveg megtelt, szórj a tetejére kb. 1 evőkanálnyi himalaya-sót, egy-két csipet kakukkfüvet, a legtetejére pedig mehet 1-2 babérlevél. Az egészet öntsd fel fele mennyiség oliva, fele napraforgó olajjal. Ha kész, néhány napig hagyd állni egy hűvös helyen, hogy jól összeálljanak az ízek. Remek ízesítő elem – kenyérre, kenyérbe, pástétomnak, salátákhoz stb.
     

    Személyre szabott naptár

     
    Nagyon egyszerű és hasznos ajándék, bárkit meglephetsz vele. Készítheted számítógéppel, de kézzel is megrajzolhatod az egészet. Minden hónaphoz párosíthatsz egy szimbólumot vagy egy képet. Tipp: jelöld be a választott személy számára fontos napokat – hobbijával, munkájával, iskolával kapcsolatos eseményeket.
     
    Hozzávalók (kézzel):
    12 db A4-es papírlap – lehet színes és fehér is
    Színes filcek, tollak vagy ceruzák
    Papírcsiptető
    Vonalzó
     
    Elkészítés:
    Nézd át, hogy melyik hónap hány napos, és eszerint készítsd el a naptár részt, a legegyszerűbb a négyzetrácsos forma – érdemes minél nagyobb részt hagyni a napoknak, hogy később bele lehessen írni. A négyzetrácsot egy vonalzó és egy ceruza segítségével könnyen elkészítheted. Ezután jelöld be a fontosabb napokat – például egy piros körrel, emlékeztetőül mellé is írhatod, hogy mi lesz az nap. Díszítsd fel a különböző hónapokat képpel, rajzzal, festménnyel, ahogy tetszik... A legvégén pedig tűzd össze a lapokat a papírcsíptetővel – előnye, hogy erős és fel is lehet akasztatni.
     

    Gyurma nyaklánc és fülbevaló

    Egyedi és nagyon dekoratív ékszer, remek ajándék a divat szerelmeseinek. A kivágott forma, illetve a belekerülő minta sokféleképpen variálható, attól függően, hogy a választottunknak milyen az ízlése.
     
    Hozzávalók:
    Hőre keményedő (kisüthető) gyurma
    Szalag, lánc, fülbevaló-akasztó
    Nyújtófa
    Kés
     
    Elkészítés:
    Formázd tetszés szerint a gyurmát, akár mintákat is nyomhatsz bele. Fontos, hogy lyukaszd át azokon a helyeken a gyurmát, ahol majd át akarod vezetni a láncot, szalagot vagy fülbevaló akasztót. Ha kész tedd a sütődbe, és melegítsd, míg megkeményedik – gyurmatípustól függ, hogy mennyi időre van szüksége, a csomagoláson rajta lesz, hogy meddig süsd. Ha kész, tedd egy hideg helyre, és hagyd hűlni pár napig. Ha kellőképpen megkeményedett forma, akkor vezesd át a láncot, fülbevaló-akasztót vagy szalagot rajta. Kész is az egyedi nyakék, fülbevaló – na, ez biztos nem fog szembe jönni az utcán!