• Kezdd el beszerezni: legjobb pezsgők szilveszterre

  Szilveszter és újév napjához ezernyi hagyomány kapcsolódik: a régi mondások szerint olyan lesz az év, amilyen az újév. Ha nem tartjuk be a szilveszteri tradíciókat, akkor egész évben elkerülhet bennünket a szerencse és viszontagságos új esztendőnk lehet. Ezért fontos az is, hogy szerencsét hozó italt fogyasszunk éjfélkor. 
   
  A hagyományok szerint szilveszterkor szokás volt hangoskodni, elűzve ezzel az óév minden búját és bánatát. Éppen ezért kell éjfél után olyat italt fogyasztani, amely gazdagságot hoz: így az újévben nem kell hiányt szenvednünk semmiben, bőség és fényűzés vár ránk!
   
  A luxus érzete hozzá tartozik a szilveszterhez, ha pedig drága és úri italt fogyasztunk az újév első perceiben, akkor az év hátralévő részében is gazdagság és pompa vár ránk. Ha szerencsénket nem szeretnénk a véletlenre bízni, akkor időben szerezzünk be szilveszter előtt néhány üveg pezsgőt, hogy családunkkal és barátainkkal a megfelelő itallal koccinthassunk egy sikeresebb újév reményében.

  Aki a tradicionális champagne és palackérleléssel készült tételeket kevésbé kedveli, válasszon üde habzóbort, vagy változatos pezsgőkoktélokat!
   

  Mik idén a legjobb magyar pezsgők?

  A Winelovers júniusban tartott pezsgőtesztjén megkereste a legjobb hazai methode traditionelle tételeket. A Borászportál.hu és a Vinoport.hu nevével fémjelzett tesztre összesen 22 hazai, tradicionális champagne-i eljárással készült pezsgő közül választották ki a legjobb fehér és rozé tételeket.
   

  Top 5 fehér pezsgő:
  1. Taschner Bor- és Pezsgőház Blanc de Blancs Chardonnay brut 2010
  2. Kreinbacher Birtok Brut Classic
  3. Francois Pezsgőpincészet President Brut 2013
  4. Garamvári Szőlőbirtok Blanc Fleur 2008
  5. Légli Méthode Traditionelle Brut 2013
  A fehérek mezőnyében jól szerepelt még Demeter Zoltán Pincészete, a Sauska Tokaj, és a Frittmann Pincészet. A rozék mezőnyében a Louis Francois President Rosé Brut a legjobb rozé pezsgő.
   

  Top 5 rozé pezsgő:
  1. Francois Pezsgőpincészet President Rosé Brut 2011
  2. Taschner Bor- és Pezsgőház Pinot Noir Rosé 2012
  3. Garamvári Szőlőbirtok Evolution Rosé 2008
  4. Francois Pezsgőpincészet Pinot Noir Rosé Brut Nature 2012
  5. Sauska Tokaj Pezsgő Extra Brut Rosé
  A zsűri tagjai voltak:
  Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium oktatója; Vancsik Ivett nemzetközi borakadémikus; Káli Ildikó bor- és pezsgőszakértő; Hegyi Gábor borkritikus, a Weinakademie Österreich hallgatója; Prisztavok Zoltán, Kreinbacher Birtok; Garamvári Judit, Garamvári Szőlőbirtok; Plutzer Mariann, Garamvári Szőlőbirtok; Evans Viktória head sommelier, Pierrot; Budavári Dóra bormarketing tanácsadó; Englerth Nóra Vinoport-Borászportál olvasó.
   
  A fent említett tételeket szinte kivétel nélkül, mind meg is kóstolhatod szombaton a Corinthiában! Még több infó a Pezsgő és Aszú karácsonyi kóstoló és vásárról ITT!
  ###ROADBLOCK1###