• Adventi vásárok, amelyeket feltétlenül látnod kell

    Fotó: artnews.huAz adventi időszak egyben a karácsonyi vásárok ideje is, számos helyen futhatunk bele csodálatos vásári forgatagba. Összeszedtük az 5 legszebb karácsonyi vásárt az országban, hogy te is biztosra menj.
     
    Budapest, Vörösmarty tér
     
    Nem lehet kihagyni egy ilyen listából Budapest és az ország egyik legszebb karácsonyi vásárát. Pláne azért nem, mert a Vörösmarty téri forgatag nemcsak szerintünk gyönyörű: évek óta a 10 legszebb európai adventi vásár között tartják számon. A színvonalas kézműves termékek mellett gasztronómiai különlegességekkel és hamisítatlan karácsonyi hangulattal várnak mindenkit a vásározók. Pluszpont a szervezőktől, hogy minden nap kulturális- és gyerekprogramokkal kedveskednek a megjelenőknek, így nem csak a meseszép díszeket lehet nézni forralt borozás közben. A Vörösmarty téri vásár november 11. és január 1. között látogatható.
     
    Fotó: rockstar.hu
    Fotó: origo.hu
    Fotó: mno.hu
    Fotó: welovebudapest.com
     
    Budapest, Advent a Bazilikánál
     
    A Szent István téren a Bazilika gyönyörű épülete ad páratlan hangulatot a karácsonyi vásárnak, amely bár kisebb, mint a Vörösmarty téri, de itt is el lehet veszni a magával ragadó ünnepi hangulatban. Koncertek és kulturális programok váltják egymást, aki pedig még nem vitte túlzásba a forralt borozást, a tér közepén üzemelő jégpályán is futhat pár kűrt. A Bazilika homlokzatára minden nap 3D-s fényjátékot vetítenek ki, az Adventi Ünnep a Bazilikánál november 25-től január 2-ig látogatható.
     
    Fotó: artnews.hu
    Fotó: adventiunnep.hu
    Fotó: origo.hu
    Fotó: napidoktor.hu
     ###ROADBLOCK1###
    Szegedi Advent 2016
     
    Szegeden a Dóm tér ad otthon évről-évre a fantasztikus hangulatú Szegedi Adventnek, ahol a vásárosok mellett a Szegedi Fogadalmi templom tövében a régió legnagyobb szalmalabirintusa várja a gyermekeket és a játékos kedvű szülőket. Persze nem csak ez az egyetlen különlegesség a Szegedi Adventen, Csukás István életnagyságú mesehőseivel varázsolja el a kicsiket a Mesés Kastély, amíg a szülők egy jó halászlé, vagy forralt bor mellett beszélik meg az aznap történteket. A Szegedi Karácsonyi Hetek rengeteg programmal várják a szegedieket és a városba érkezőket november 25. és december 24. között.
     
    Fotó: szeged.varosom.hu
    Fotó: szeged.hu
    Fotó: puszta.com
    Fotó: panoramio.com
     
    Debrecen, vásár a Nagytemplom előtt
     
    Debrecenben hol máshol lenne az ünnepi vásár, mint a Nagytemplom előtti téren. A monumentális épület alatt a Kossuth tér fekszik, ami ilyenkor is megtelik élettel, a karácsonyi forgatag egészen magával ragadó. A Kossuth téri adventi vasárnapok a városban élők együttlétéről és a békességről szólnak, az ünnepi hangulatot színes programokkal dobják fel. A debreceni vásár a város intézményeinek, az egyházaknak és a helyi civil szervezeteknek köszönhető, a téren felállított város karácsonyfája pedig csak emelkedettebbé teszi a hangulatot. A Kossuth téri vásár november 27. és december 24. között tart nyitva.
     
    Fotó: debrecen.varosom.hu
    Fotó: hotellyvium.hu
    Fotó: kulturaonline.hu
    Fotó: portal.debrecen.hu

    Adventi Fesztivál és Vásár Győrben
     
    Győrben is díszfénybe borul a belváros, idén is felejthetetlen lesz az óváros patinás falai között tartott adventi vásár. Az árusok mellett természetesen Győrben is programokkal készülnek a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A süt gesztenye és a forralt bor mellett nem maradhat el a Széchenyi téren felállított Betlehem és a rénszarvasszán sem, a kicsik legnagyobb örömére. A győri adventi vásárt november 25-én nyitották meg és egészen december 23-áig várja a vásárló, nézelődő, feltöltődő közönséget.
     
    Fotó: hirek.gyor.hu
    Fotó: gyor.network.hu
    Fotó: nyu.hu
    Fotó: szeretlekmagyarorszag.hu
     
    ###CODE###