• Épül a jégpálya – a Balaton is készül a télre

  A Balaton körül élők változatos programokkal várják a télen odalátogatókat. Hamarosan nyílik a jégpálya és már hangolnak a mikulások a nagy versenyre.
   
  November 24-én harmadik szezonját kezdi a műjégpálya Balatonlellén. A korábbi évekhez hasonlóan idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, korcsolya- és fakutya-bérlés, oktatás és számtalan különleges program is.
   
  ###ROADBLOCK1###

  Utóbbiak sorát december első hétvégéjén az Adventi Fesztivál nyitja. A szervezők ennek keretében több hagyományos rendezvényt olvasztottak össze: a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásárt, a II. Balatoni Adventi GasztroPikniket, és III. Mikulás Regatta vitorlásversenyt. Az fesztiválon jelen lesz a Balatonpart 10 meghatározó étterme, 12 borászat, 2 cukrászda és egy pálinkafőzde is.
   
   
  A jó hangulatról egész napos élőzene, kézműves sarok és az esemény miatt egy héttel korábban érkező Mikulás gondoskodik. Természetesen a tél elmaradhatatlan kellékei – sült gesztenye, forralt bor – sem fognak hiányozni. A látogatók egy igazi különlegességet is kipróbálhatnak: erre az alkalomra megépül a Balaton első látványszaunája, közvetlenül a tó felett!