• Az idei tél slágere a forralt cider – RECEPT

    Nincs is jobb egy finom forró italnál a hideg téli napokon. A hideg napok állandó sztárjai, a forralt bor és tea, mellé idén télen felzárkózik a forralt cider is. Fergeteges receptet ajánlunk.
     
    Hasonlóan a bevezetőben említett társaihoz, a forralt cider is nagyon finom, miközben elkészítése roppant egyszerű. Az egyetlen titok, hogy lassú tüzön, hosszan kell főzni (a legjobb, ha van ehhez otthon úgynevezett slow cooker). Alább találsz egy receptet, mi így készítjük, de ez természetesen nincs kőbe vésve. A fűszerezésnél bátran hagyatkozz a saját fantáziádra és ízlésedre, a teatojásba (vagy a kis batyuba) a számodra kedves fűszereket. Javasoljuk, két dolog, gyömbér és pár szem feketebors, azért mindenképpen kerüljön a csomagba, mert ezek nagyon illenek a ciderhez.
     
    ###ROADBLOCK1###

    Ha elég merész vagy, az egészet bolondítsd meg egy kis bourbonnel vagy rummal.
     
    Lassú tüzön készült forralt cider
     
    Mennyiség: 16 bögre
    Előkészület: 5 perc
    Főzés: 4 óra
     
    Hozzávalók:
     
    1 teáskanál szegfűszeg (egészben)
    1 teáskanál fűszerkeverék (legyen benne fahéj, bors, kömény, gyömbér, szerecsendió)
    ½ teáskanál borókabogyó
    4 zöld kardamom
    2 rúd fahéj
    16 bögre apple cider
    ¼ bögre barnacukor
    1 narancs, vékonyra szeletelve
    1 citrom, vékonyra szeletelve
     
    Elkészítés
     
    1. A fűszereket töltsd bele egy teatojásba vagy egy kis zsákba
    2. Az összes hozzávalód tedd a fazékba és lassú tüzön főzd össze