• Vérfagyasztó koktélok halloweenra – receptekkel!

    Nemcsak őrült öltözékünkkel, de néhány pohár borzongató itallal is különlegessé varázsolhatjuk a halloween estét. Íme három igazán "véres" koktél, mely barátaink idegeit is tutira borzolni fogja!
     
    ###ROADBLOCK1###

    #1. Fekete Édesgyökér Mámor

    Hozzávalók:
    • 4 rész édesgyökér-likőr (pl. Pernod®)
    • 3 rész feketeribizli-likőr
    • 8-10 rész víz
    • Fekete ételfesték
    • 1 csésze (kb. 2.5 decis) cukor
    Elkészítés:
    1. Tölts meg egy kannát vízzel, és lassanként add hozzá a fekete ételfestéket, míg a víz el nem éri a kívánt sötét színt.
    2. Adj egy jó adag (akár egy tálcányi) jeget a fekete vízhez, hogy megszíneződjenek!
    3. Amíg a jég igazán fagyos, önts az egy csésze cukrot egy tálba! Majd adj a cukorhoz ¼ teáskanálnyi fekete ételfestéket, és egy villa segítségével dolgozd össze a masszát!
    4. Mártsd a poharaid szélét vízbe, majd a fekete cukorba! Vigyázz, hogy ne használj túl sok vizet, mert attól elfolyhat a cukor. Majd tegyél minden pohárba egy-két fekete jeget!
    5. Végül egy új kannába öntsd össze az édesgyökér-likőrt, a feketeribizli-likőrt és a félretett vizet, majd töltsd a keveréket a poharakba!
     

    #2. Füstölgő Szeder Margarita

    Hozzávalók:
    • 6 cl (kb. 2 uncia) 100% agávéból készült Tequila Silver
    • 3 cl citromlé
    • 8 db közepes méretű szeder
    • 5 db friss zsályalevél
    • 1 teáskanál juharszirup
    • 1 üvegcse keserű narancskivonat
    Díszítés (opcionális):
    • Szárított zsálya
    • Szeder
    • Szárazjég
    Elkészítés:
    1. Rázd össze egy egy koktél shakerben a szederdarabokat a zsályalevelekkel, míg kicsi darabokra össze nem törnek.
    2. Öntsd hozzá a tequilát, a citromlevet, a narancskivonatot és a juharszirupot! Rázd össze a shakerben, majd öntsd a koktélt száraz- vagy normál jéggel megtöltött (ha van, szárított zsályával) poharakba! Ha teszel bele szárított zsályát, meg is gyújthatod az italokat felszolgálás előtt.
     

    #3. Vámpírok Gyengéje Koktél

    Hozzávalók:
    • Friss vagy konzerv licsiszemek
    • Szederszemek
    • Vörösbor
    • Áfonyalé
    • Víz vagy szódavíz
    • Jég
    • Piros ételfesték
    • Egy vékonyabb ecset
    Elkészítés:
    1. A „szemgolyókhoz” készítsd elő a szedret és a licsit! Érdemes kisebb szederdarabokat választani, melyeket jól bele tudsz nyomni a licsi közepébe. Készíts el annyi szemgolyót, amennyire szükséged lesz a koktélokhoz – akár két-hármat is tehetsz egy pohárba. Tálalás előtt érdemes pár órát a frizsiderben hűteni őket.
    2. A koktél elkészítéséhez vedd elő a poharakat, melyekbe szervírozod majd az italokat. Először önts minden pohárba 150 ml vörösbort! Igény szerint tegyél bele jeget, és önts bele 250 ml áfonyalevet, majd töltsd tele vízzel vagy szódával! Végül óvatosan tedd bele a szemgolyókat az italokba! Ha igazán véres összhatást szeretnél, tegyél egy kevés piros ételfestéket a szemgolyókba, a vízenyős hatásért pedig öntsd fel egy kevés vízzel! Az ecseted segítségével festhetsz rájuk apró ereket is...