• A legmenőbb szilveszteri koktélok

  Szilveszter estével összenőtt a pezsgőzés és a koktélozás intézménye. Az újdonságokért és édes ízekért rajongóknak ajánljuk figyelmébe a vattacukorra öntött pezsgőt, akik pedig a szebbnél szebb koktélkompzíciók nélkül nem tudják elképzelni az év utolsó estéjét, nekik máris mutatunk négy receptet. Van köztük kezdő és haladó verzió is, női és férfi buliba való itóka egyaránt.
   
  ###ROADBLOCK1###
   
  1. Cosmo & christmas
  HOZZÁVALÓK:
  200 ml Cointreau (vagy narancslikőr)
  200 ml áfonyalé
  fél lime leve
  400 ml vodka
  fagyasztott áfonyával vagy meggyel lehet szervírozni és díszíteni
  ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
  Keverjük össze a likőrt, az áfonyalevet és a lime-ot, valamint a vodkát és egy kis zúzott jeget a turmixgépben. Előhűtött martinis poharakban szervírozzuk. Díszítsük néhány fagyasztott áfonyával vagy meggyel.
   
   
   
  HAVAS KEHELY
  HOZZÁVALÓK:
  150 ml Frangelico (mogyoró likőr)
  150 ml Amaretto (mandula likőr)
  150 ml Kahlua (kávé likőr)
  150 ml Baileys (ír krém)
  150 ml fehér rum
  1 szelet lime
  kókuszreszelék
  ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
  A martinis poharak szélét kenjük körbe lime-mal, majd egy kistányérba szórjunk reszelt kókuszt, amibe jól mártsuk bele a poharak szélét.
  A hozzávalókat öntsük a turmixgépbe néhány darab zúzott jéggel. Jól összeturmixoljuk, hogy az összes ital rendesen elkeveredjen, és a már előkészített poharakba töltjük.
   
  MIMOSA
  HOZZÁVALÓK:
  narancs juice
  pezsgő (száraz vagy félszáraz)
  ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
  Az egyik legegyszerűbb koktél. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy pezsgőspoharat félig megtöltünk jól hűtött narancslével, majd felöntjük pezsgővel.
  Lehet díszíteni koktélcseresznyével vagy a pohár szélére tett narancsszelettel, narancshéjjal. A koktél íze akkor lesz a legtökéletesebb, ha előhűtjük a poharakat.
  STRAWBERRY CHRISTMAS
  HOZZÁVALÓK:
  ½ kg eper vagy eperszirup
  2 narancs
  2 evőkanál fehér cukor
  1 csésze víz
  1 üveg pezsgő (száraz)
  ELKÉSZÍTÉS (4 főre):
  Forraljuk a cukrot forráspontig, és tegyük félre amíg kihűl. Az epret, narancsok facsart levét és a cukorszirupot turmixoljuk össze, majd öntsük fel hideg pezsgővel. Ezt a koktélt is hűtött pezsgőspoharakba töltve szervírozzuk. Díszítésként félbevágott epret tegyünk a poharak szélére.