• Hogyan ünnepeljük a szilvesztert a gyerekekkel?

    ###ROADBLOCK1###
     
     
    Kezdjétek el a bulizást hamarabb
    Ha a gyerekek túl fiatalok ahhoz, hogy éjfélig fennmaradjanak, kezdjétek el a bulizást hamarabb. A szilvesztert a világ minden táján ünneplik, így már délután láthattok a televízióban pár visszaszámlálást és nagy tűzijátékot.

    Díszítsétek fel a szobát
    Léggömbök és papírkonfetti - ezek nem hiányozhatnak szilveszterkor. Díszítsétek fel a szobát a gyerekekkel és készítsetek magatoknak vicces kalapokat is.

    Csiccsencsétek ki magatokat
    Az év utolsó napja ünnepi pillanat, és természetesen ezt az öltözeteteknek is tükröznie kellene. A móka kedvéért hagyjátok, hogy a gyerekek öltöztessenek fel benneteket. A család lány tagjai a sminkelésről se feledkezzenek meg. A végeredményt örökítsétek meg, meglátjátok, hogy ezek a családi képek még évtizedek múlva is röhögőgörcsöt fognak okozni.
     

    Szolgáljatok fel koktélokat
    Készítsetek szokatlan, alkoholmentes koktélokat, és adjatok nekik hosszú és fontos hangzású neveket, a gyermekek odáig lesznek értük. Igyatok ünnepi poharakból, és koccintsatok az új évre.

    Készítsetek mókás harapnivalót
    A sajtot, sonkát és szendvicskenyeret vágd ki süteménykiszúróval. A zöldségekből készíts mókás képeket a tányéron. Az előkészületekbe a gyerekeket is bevonhatod.
     

    Táncoljatok
    Készíts zenelistát, amelyben mindenki megtalálja a kedvencét. Keverd a felnőtt zenét a gyerekzenével, így még a legkisebbek is fogják tudni énekelni a dalszövegeket. Ha már nem fogod bírni szusszal, vedd elő a kamerát és készíts képeket és videókat a családról, ezek a pillanatok megérdemlik, hogy megörökítsd őket.
     
    Építsetek bunkert
    Ha úgy gondolod, hogy túl öreg vagy ahhoz, hogy bunkereket és erődöket építs, akkor itt az ideje, hogy felébreszd a gyermeki énedet. Elő az összes párnával, takaróval, székkel és pléddel. A bulizás után a gyerekek itt aludhatnak, így ez az éjszaka feledhetetlenné válik számukra.

    Tűzijáték helyett játszatok a fényekkel
    A pirotechnika már régen kiment a divatból, azonkívül, hogy a kisebb gyerekek megíjedhetnek tőle a környezeted, illetve az állatok sem lesznek elragadtatva, hogy durrogtatsz. Csillagszórók, lámpások, világító rudak, villogó kiegészítők, ezek mind remekül helyettesítik a tűzijátékot, és attól sem kell tartani, hogy valaki megsérül a használatukkor.
     

    Konfettivel teli léggömbök

    A tűzijátékot konfettivel megtöltött léggömbök is helyettesíthetik. Az elkészítésükhöz szükséged lesz léggömbökre, konfettikre és tölcsérre. Minden lufit tölts meg konfettivel, majd fujj beléjük levegőt. A konfettiket magad is elkészítheted színes papír és egyszerű lyukasztó segítségével. Ezt a feladatot a gyerekekre is rábízhatod és mivel rengeteg konfettire lesz szükség, ezért egy jó darabig elszórakoznak a kis lurkók. Este óriási örömet fog nekik szerezni a rengeteg színes konfetti, majd csak legyen ki összeszedni :)