• Jövőre ledobom a súlyfelesleget! – Váltsd valóra a fogadalmakat!

  Persze ennek különféle formáit képzelik el a fogadkozók, de talán nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a leggyakoribbak a fogyókúrával, fogyással kapcsolatos elképzelések. A karácsonyi finomságok maradványai, a nagymama által csomagolt repeta bőségcsomagok aztán gyakran felülírják az testünk átformálásának terveit, és sokszor minden marad a régiben.
   
  Ezt elkerülendő érdemes beruházni egy olyan eszközbe, ami nem hagyja, hogy az előbbiek újra és újra megismétlődjenek. Egyeseknek elég az akaraterő, az elszántság, de másoknak jól jön a az a motiváció, hogy a szoba másik sarkában ott áll és vár egy szobakerékpár. Ha pedig tényleg ott áll és vár, akkor miért nem használnánk is?
   
  A szobakerékpár valójában mintha a szilveszteri fogadalmak megvalósításához kitalált sporteszköz lenne, és hogy miért? Kényelmes, hatékony, biztonságos és egyszerű. Egy olyan mozgásformát biztosító gépről van szó, ami kezdőknek, újrakezdőknek, de aktívan sportolóknak is biztosítja a lehetőséget, hogy aktivitásuknak megfelelően mozoghassanak. A szobakerékpárok ma már számos változatban elérhetőek, a nagyobb intenzitású edzéseket is biztosító Airbike mellett a hagyományos változatok is kiválóak az otthoni edzéshez.
   
  A szobakerékpár nagyon kíméletes mozgást tesz lehetővé, így a kismamáknak, akik újra formába hoznák magukat, esetleg sérülés után lábadozóknak, de teljesen a rutintalanoknak, nagyobb túlsúllyal küzdőknek is jó választás. Alapvetően a test alsóbb izmait mozgatja át, de összetett izommunkát végzünk tekerés közben, így a comb, a fenék és a has – a legproblémásabb területek – mellett a hát izmai is dolgoznak majd, különösen az aktívabb edzés közben.
   
  Ideális választás a fogyáshoz, nem kell edzőterembe menni, hanem a saját tempónkban, vizslató szempárok kényelmetlen ellenőrzése nélkül vághatunk bele az új életmódunkba. A szív- és érrendszerre gyakorolt pozitív hatása mellett segít levezetni a stresszt, javítja az állóképességet, és úgy mellesleg, akár a kedvenc sorozatunk nézése közben segít, hogy ne hagyjuk elúszni a fogadalmunkat!
  ###ROADBLOCK1###