• Lisszabon lehet a szilveszter egyik legnépszerűbb úticélja

     Lisszabon azért is lehet érdekes ország sokak számára, mert jószerével minden korosztálynak, valamint minden utazónak tartogat valamit. Elhelyezkedés és klíma szempontjából is az egyik legegyedibb európai ország, mivel az Ibériai félsziget mentén elnyúló ország kellemesebb, egészen kora tavaszi hőmérséklettel, valamint sok napsütéssel vár minden odalátogatót.


     
    Az utazás sem bonyolult, mivel a magyar Wizzair légitársaság mellett a Ryanair is üzemeltet közvetlen járatokat Budapestről, ami eléggé kedvező, hiszen a repülőút közel négy órába telik.
     
    Lisszabon azonban megéri a várakozást, különösképp az év utolsó napján. A város Európa legnyugatibb pontjához egészen közel van, így nyugatról mindössze a tenger határolja. Több olyan szilveszteri úti opciót is lehet választani, ami lehetővé teszi, hogy az odautazó vendégek a part mentén hajóra szállva élvezhessék az estét tradicionális portugál ételek, valamint italok kínálatában.
     
    Ami miatt pedig még sokaknak vonzó lehet ez az opció, az az éjféli tűzijáték megtekintése. Lisszabonban ugyanis két nagyobb, ismertebb és kulturálisan gazdag híd is található, amiről éjfélkor színekben pompázó, koreografált tűzijáték látható, konkrétan a lehető legjobb helyről, part menti séta hajók fedélzetéről.
     
    Azoknak sem kell azonban nemet mondania Lisszabonra, akik már esetleg tapasztalták szilveszteri sétahajózást és az idei évben inkább valami másra vágynak. Lisszabonban ugyanis több nagyobb hotel is rendez úgymond gálát, vagyis szilveszteri estet.
     
    Ezek a helyek általában nagyon kelendőek és úgyszintén internacionálisak. A legtöbb gála decemberben kezdi értékesíteni a szilveszteri jegyeit és érdemes előre tervezni, mert a legtöbb hely előzetes foglalást igényel és a jegyek egészen korán elfogynak.
     
    Az ismertebb helyek közé tartoznak ilyen szempontból például a Hotel Real Palácio, vagy éppen a Neya Lisboa Hotel és a Jupiter Lisboa Hotel is.
     
    Lisszabon természetesen mindenkit szívesen fogad az év utolsó napján, így nemcsak a nyugodtabb környezetre vágyó vendégeket, de azokat is, akik inkább a híres portugál éjszakai élet miatt szeretnék átszórakozni az év utolsó napját.
     
    Lisszabonban rengeteg ismert klub, vagy esetleg bár fog ilyenkor össze és az igen népszerű pub-crawl szerepében bar-hoppingolhatnak is a szórakozók. A legtöbb hely ilyenkor előre elkészíti az itallapját, így bárki előre eldöntheti, hogy melyik helyen szeretné ünnepelni az éjfélt űtő órát.
     
    A pub-crawl lezártát pedig ezután számos egyéb éjszakai klubban is lehet folytatni. Lisszabon világszerte ismert az aktív, pezsgő éjszakai hangulatáról. A decemberi klíma pedig lehetővé teszi a rendezők számára, hogy a tél közepén is a lehető legjobb hangulatot teremtsék bármelyik éjszakai dance-klubban.
     
    Mi az, ami azonban tovább tudja fokozni a hangulatot? Lisszabon alapjaiban véve európa egyik ékköve. Szinte teljesen egyedi az építészeti stílusa, nagyon gazdag gasztronómiai és ital kínálattal rendelkezik, valamint jóformán bármilyen téren a legjobb hangulat várja az érkezőket.
     
    Ebből a szempontból például mindenképp érdemes megemlíteni a lisszaboni kaszinót (Casino Lisboa), ami egészen filmbe illően tudja elvarázsolni a játékosokat a különböző asztali és kártyajátékok világában. Lisszabon bármilyen téren képes meglepni a vendégeket. Legyen szó az online kaszinókról, vagy az egyes, akár Magyarországon is elérhető sportfogadó irodákról, Lisszabon minden téren meg tudja lepni az utazókat.
     
    További információkért, valamint elérhető turisztikai lelehetőségkért pedig érdemes átböngészni portugáliai turisztikai hivatal weboldalát, vagy esetleg néhány magyar turisztikai weboldalt, ahol konkrét programok is találhatóak, foglalhatóak.
    ###ROADBLOCK1###