• Senki nem hívott meg újévi buliba - Mit tegyek?


    Még ne kezdj el stresszelni. Az új év egyedül való köszöntésének nem kell lehangolónak és szomorúnak lennie. Rengeteg olyan dolog van, amit egyedül is megtehetsz, és ami mindig mosolyt csal az arcodra.
     
    Az alábbi lista csak néhány lehetőséget emel ki, ha a barátaid nem tudnak veled tartani. Találd ki, melyik illik a személyiségedhez, és próbáld ki. Akár össze is dobhatsz néhányat a javaslatok közül, hogy változatosabbá tedd az estédet. Mielőtt észrevennéd, az óra éjfélt fog ütni, és nem akarod majd abbahagyni, amit csinálsz. Nézzük is tehát, hogy mit tehetsz, ha egyedül töltöd a szilvesztert.
     

     
    Menj ki a városba!
     
    Szilveszterkor egyedül vagy otthon. Ki mondta, hogy nem öltözhetsz ki, és nem mehetsz el mégis valahová? A bárok, klubok és egyéb szórakozóhelyek még mindig tele lesznek emberekkel, akik készen állnak arra, hogy átbulizzák az éjszakát. Persze, mindig jó, ha a legközelebbi barátaid is ott vannak az ilyen éjszakákon, de a valószínűsége annak, hogy összefutsz valakivel, akit ismersz, még mindig elég nagy. Még ha nem is, akkor is lehet, hogy az új évet egy új baráti társasággal kezdheted.
     
    Van azonban néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartanod, mielőtt elindulsz. Az egyik, hogy ne feledkezz el előre gondoskodni arról, hogy hogyan jutsz el a buliba, majd onnan haza. Vedd figyelembe a megváltozott tömegközlekedési menetrendet, illetve a lezárásokat. Nagyon fontos, hogy érezd jól magad, de legyél óvatos. Mivel nincsenek ott a barátaid, valószínűleg ismeretlenekkel kötsz majd új barátságokat. Figyelj azonban a biztonságra, és legyél óvatos. Szintén fontos lehet, hogy próbálj meg olyan helyszínekre menni, amelyeket már ismersz. Ez növelheti annak az esélyét, hogy az éjszaka folyamán összefutsz valakivel, akit ismersz.
     
    Nézz sportmérkőzéseket és fogadj is rájuk!
     
    Ha mégis otthon maradnál, akkor is izgalmasabbá teheted ezt az estét. Számos izgalmas sportközvetítést követhetsz végig ezen az estén is. Gondolj csak például az ikonikus szilveszteri lóversenyekre, amelyet élő közvetítés során is követhetsz. De emellett néhány más sportág is izgalmas szórakozást kínál. Az NBA például ezen a napon is szervez mérkőzéseket. Ha pedig még inkább izgalmasabbá szeretnéd tenni ezeket, akkor megpróbálhatsz néhány kosárlabda meccsre fogadni is.
     
    Film vagy sorozat maraton
     
    Ha úgy döntesz, hogy otthon maradsz, nincs is jobb, mint a kanapén pihenni és tévézni. A szilveszter tökéletes alkalom lehet arra, hogy bepótold az év közben kimaradt tévésorozatokat vagy olyan filmeket, amelyeket nem bánod, ha újra és újra megnézhetsz.
     
    Ami azt illeti, a mostani filmes szolgáltatók kínálatában böngészve nem lehet nehéz létrehozni a saját tévés maratonod. Lehet, hogy annyira belefeledkezel egy-egy film nézésébe, hogy teljesen elfelejted, hogy elmúlt éjfél.
     
    Mielőtt létrehozná saját filmmaraton, érdemes néhány tippet figyelembe venni. Izgalmas lehet például, ha kitalálsz egy témát. Ez bármi lehet, ami a te ízlésednek megfelelő. Találj ki kreatív nassolnivalókat, amelyeket a maraton alatt és a műsorok között ehetsz. Ha nincs kedved főzni, hívd fel előre a kedvenc éttermedet, és kérdezd meg, hogy kínálnak-e valamilyen parti tálalást.
     
    Játssz kedvenc videójátékaiddal!
     
    A videójátékok remek szórakozást kínálnak. Ma már teljes mértékben elterjedtek, és sokak számára a legfontosabb hobbinak számítanak. Választhatod a kedvenc videójátékodat, de akár aznap este is letölthetsz egy új játékot. Első pillantásra talán antiszociálisnak tűnhet, ha valaki otthon marad és videojátékozik, de nem kell annak lennie. Sok játék kínál többjátékos lehetőséget, amelyben a világ minden tájáról csatlakozhatsz más játékosokhoz. Csak arra ügyelj, hogy gyakori játékszüneteket tarts, különösen éjfélkor.
     
    Még ha úgy is döntesz, hogy nem játszol más játékosokkal, illetve ellenfelekkel, a piacon jó néhány játék kínál egyjátékos lehetőségeket, amelyek egész éjszakára leköthetik a figyelmedet.
     
    Kezdj el olvasni egy jó könyvet!
     
    Nem is olyan régen még az a statisztika keringett, hogy a főiskolások 42%-a soha többé nem olvasott könyvet a diploma megszerzése után. Bár ez a szám magasnak tűnik, nem teljesen megdöbbentő.
     
    Úgy tűnik, hogy a szabadidő hiánya és az interneten keresztül elérhető információk végül is azt eredményezték, hogy az emberek leteszik a könyvet, és elfelejtik újra kézbe venni.
     
    Ezzel együtt egy csendes, otthon töltött szilveszter tökéletes alkalom arra, hogy belevessük magunkat abba a könyvbe, amit egész évben el akartunk olvasni. Csak helyezd magad kényelembe, keress egy meghitt zugot a házban, vegyél elő egy meleg takarót, és talán még egy kis finom háttérzenét is bekapcsolhatsz.

    Ha nem tudja, mit olvasson, nézd meg bestseller listákon szereplő legújabb könyveket, vagy válassz egyet a klasszikusok közül. Mire eljön az újév napja, talán már készen állsz arra, hogy az olvasást ismét az életed állandó részévé tedd!
    ###ROADBLOCK1###