• Szilveszteri alternatíva az igazi ínyenceknek

     
    Retro szilveszteri ételek
     
    Magyarországon a szilveszteri ételek hagyomány szerint szerencsét hoznak! Nem nagyon tudunk olyan klasszikus szilveszteri fogást felsorolni, amihez ne fűződne valamilyen babona. Lencsét és káposztát eszünk, hogy meggazdagodjunk az új évben, a malacsült elhozza nekünk a szerencsét, mazsola szemekkel próbáljuk megjósolni a következő év örömeit vagy bánatait. Amit semmi esetre sem szabad fogyasztani, az a szárnyas és a hal, nehogy elvigyék a szerencsénket és elússzanak a pénzünkkel! 
     
    A szilveszteri különleges ételek sorában ott van még a virsli és a rétes is, bár ezeket a babona kevésbé, inkább a tradíció teszi az asztalunkra. Egy azonban biztos, a finom ételek szilveszteri menü összeállítás és tervezés nélkül nem készülnek el! Érdemes előre átgondolni a menüt és bevásárolni, hiszen a boltok 31-én korán zárnak. 
     
    Szilveszteri vacsora
     
    És mi van akkor, ha a karácsonyi pörgés és az év végi fáradtság után semmi kedvünk nincs a szilveszteri vacsora ötletek kitalálásával bajlódni? A szilveszteri programok listáján helyet kaphat egy étteremben finom vacsora is. 
     
     
    Ebben az esetben sem kell feladni a hagyományos ételeket, hiszen több étterem is kínál tradícionális szilveszteri vacsora menüt, de a különleges szilveszteri ételek rajongói se csüggedjenek, hiszen gourmet vacsorára is benevezhetünk! 
     
    Ha szeretnénk átadni magunkat a vacsora élvezetének és étteremben töltenénk a szilveszter estét, mindenképpen érdemes időben asztalt foglalni az általunk kiválasztott helyen. Ha pedig küldföldi barátaink is szeretnék megcsodálni a magyar konyha sajátosságait, ajánljuk figyelmükbe a Budapest New Year fogásokat!
     
    Szilveszteri programok
     
    Persze annak sem kell bánkódni, aki szilveszterkor sem szeretné szétválasztani a kulináris élvezeteket és a hajnalig tartó mulatozást! A szilveszteri programok egész sorából válogathatunk, ahol kedvünkre ehetünk, ihatunk és táncolhatunk is egyszerre. Több budapesti szórakozóhely is készül svédasztalos vacsorával, DJ-kel és élőzenével, hogy felejthetetlen legyen az idei szilveszter! 
     
    Igazán különleges program lehet a szilveszteri sétahajózás, ahol a kellemes vacsorát összeköthetjük egy romantikus városnézéssel a Dunán. 

    ###ROADBLOCK1###