Bor alapú koktélok
                                                												                                                Caribbean Punch 
 
3 cl fehérrum
3 cl őszibarack likőr
1,5 dl frissen préselt narancslé
száraz vörösbor
elkészítés: a rumot, a baracklikőrt, a narancslét rázd össze shakreben, szűrd jégre long drink pohárba, majd ötözd meg a tetejét vörösborral
díszítés: friss szőlő 
  
 
 
 
Kir Communard 
 
1 cl Créme de Cassis
1 dl száraz vörösbor
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött borospohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: 1 szem szőlő
  
 
 
 
 
 
Kir 
1 cl Créme de Cassis
1 dl száraz fehérbor
elkészítés: az összetevőket töltsd hűtött borospohárba majd gyengéden keverd meg egy bárkanállal
díszítés: 1 szem szőlő  
 
 
 
 
 
 
 
Sangria 
száraz vörösbor
Cointreau Brandy de Jerez
friss gyümölcsök
elkészítés: az összetevőket töltsd egy sangriás vagy bólés tálba, add hozzá a friss gyümölcsöket, szervírozás előtt egy pár órára tedd a hűtőszekrénybe