Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

Szilveszter Párkányban

Óévbúcsúztatás a Duna partján


Szilveszterezz a Duna partján fekvő, csodaszép Párkányban! A szlovák kisváros nevezetességeivel, kitűnő éttermeivel és termálfürdőivel ideális úti cél a kikapcsolódni vágyóknak.

 
Párkány (szlovákul: Štúrovo) Szlovákiában, a Nyitrai kerület Érsekújvári járásában található város. Esztergommal átellenben, a Duna bal partján fekszik. A közel 11 000 lakosú városnak határa a Duna menti síkság bal oldali csücskében terül el, a Garami és Ipolyi lösztábla törésvonalának mezsgyéjén.
 
A várostól északkeletre a Kovácspataki-hegyek (szlovák nevén 'Burda') vulkanikus sziklái találhatók, melynek legmagasabb csúcsa a 395 m magas Keserős-hegy. Párkányt északnyugaton a Hegyfarok természetvédelmi terület, a helyiek bortermelő területe határolja.
 
###ROADBLOCK1###
Az egykori magyar település - különösen a Mária Valéria híd 2001-es felújítása, valamint Magyarországnak a schengeni egyezményhez történt 2007-es csatlakozása, a határellenőrzés eltörlése óta - ismét szorosan kapcsolódik Magyarországhoz. Párkányban mindenütt érvényesül a kétnyelvűség az utcai feliratokon, és a hétköznapi életben is sokan használják a magyar nyelvet.
 
Párkány patinás városközpontjával, termálfürdőivel, tradicionális vendéglőivel és csodaszép dunai panorámájával kiváló kikapcsolódási, feltöltődési lehetőségeket biztosít.
 

Szilveszteri szállások Párkányban:

 
 
 
 
 
 
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Hasonló szállások

Keresés