Szilveszter Pozsonyban

Szlovákia fővárosa nemcsak érdekes látnivalókkal rendelkezik, hanem rengeteg turistát is vonz az év utolsó napjaiban.

Pozsony minden évben különleges élményt nyújt szilveszterkor, sok-sok izgalmas program közül választhatnak az idelátogatók. Az óév utolsó estéin érdemes ellátogatni a város népszerű klubjaiba és szórakozóhelyeire: például a Le Clubba, a Primi Michalskába, a Barokkba, a Masquerade Clubba, vagy ezekbe.

Szilveszter a főtéren

Pozsony legnagyobb óévbúcsúztatóját hagyományosan a város szívében, a Hauptplatzon tartják. A műsor már délután elkezdődik, a kicsik szórakozását különféle gyerekprogramok biztosítják. A ünneplőket többek között jégpálya, piaci standok, élőzene, éjféli tűzijáték és fergeteges hangulat várja. Évről évre több tízezren szilveszternek a főtéren, a zenés-táncos mulatság hajnalig tart. 
 

Tömegközlekedés

A tömegközlekedés Pozsonyban egész éjjel biztosított szilveszterkor is. A város különböző pontjaira buszokkal, illetve villamosokkal tudnak eljutni az ünneplők. A menetrendeket azonban érdemes előre megnézni, mert estefelé ritkulnak a járatok, akár fél órás várakozásra is lehet számítani. Természetesen többféle taxitársaság működik a városban, csúcsidőben azonban nehézségbe ütközhet fuvart találni. 
 

Elérhető szilveszteri szállások Pozsonyban