Szilveszter a lengyelországi Sopotban

Búcsúztasd az óévet a Balti-tenger partján található Sopotban. Gyönyörű esti fények, patinás sétálóutcák és sok-sok szórakozási lehetőség vár a csodaszép, észak-lengyelországi kikötővárosban.

Sopot (németül: Zoppot) Lengyelországban, a Balti-tenger partján található. A meseszép városnak mintegy 40.000 lakosa van. Két nagy város - délről Gdańsk, észak-nyugatról pedig Gdynia - között fekszik. A település a pomerániai vajdaságban található, 1999-ig a Gdański város része volt. 
 
A Balti-tenger partján fekvő Gdańsk (németül: Dancig) törénelme során számos birodalomhoz, országhoz tartozott - többek között Poroszországhoz, de még Napóleon is elfoglalta, az I. világháborúban nemzetközi terület volt, a II. világháborúban pedig a német hadsereg szállta meg.
 
###ROADBLOCK1###
 
Sopot emellett népszerű turista- és fürdőközpont. Európa leghosszabb fából készült mólójával rendelkezik, mely 515,5 méter, és a Gdański-öbölbe nyúlik. A város dalfesztiváljáról is híres, mely az Eurovíziós Dalverseny után a legnagyobb európai zenés verseny. Ismert látnivalója a bromid forrásvizű elbűvölő szökőkútja.
 

Szilveszteri szállások a városban:

https://www.booking.com/hotel/pl/modern-sopot.hu.html?aid=334280