Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Hódító őszi smink tippek


  Szerző: Ivanyos Judit
  Az idei sminkes palettákon egyszerre vannak jelen természetes és extrémebb make up trendek is. Berobbantak a grafikus sminkek. Divatosak az őszies barnás, vöröses árnyalatok, és még mindig hódítanak a füstös szemek. Jó minőségű alapanyagok beszerzése mellett, érdemes néhány technikai fortélyt is elsajátítani.
   

  Natúr megjelenés

  Az idei sminktrendeket leginkább a természetes hatás fémjelzi. A natúr make up-ok nagy előnye, hogy természetes szépségedet hangsúlyozhatod ki vele.
   
  Használj – a hajszínedhez illő – visszafogott, nude vagy barackos szemhéjpúdert, majd a külső sarokba vigyél fel egy kevés sötétebb barnás színt. Végül emeld ki szemeid belső sarkait egy nem túl fényes fehéres árnyalattal. Ne használj fekete személytust, inkább fesd ki szemeidet finomabb szürkés vagy barnás színekkel. Elhagyhatod az erős, fekete szempillaspirált is, inkább húzd ki pilláidat barna vagy sötétszürke spirállal.
   
  A por állagú pirosítók túl feltűnőek, sokkal lágyabb hatást érhetsz el egy krémes arcszínezővel. Ne használj erőteljes rúzst, inkább visszafogottabb tónusú szájfényt vagy ajakbalzsamot tegyél fel, mivel azok nem szárítják ki ajkaidat.
   

  Égszín ragyogás

  Kék smink - Palvin Barbi
   
  Az extrémebb sminkek szerelmesinek sem kell visszafogniuk magukat, ugyanis az idei szezonban hasítanak az élénk, hideg árnyalatok. Különlegesebb alkalmakra vagy az esti buliba satírozd be szemeidet égszínkék vagy orchidea lila szemhéjpúderrel. Futasd fel a púdert a szemöldök irányába, és egy megegyező árnyalatú ceruzával húzd ki szemeidet. Arcodra rakj fel bronzos pirosítót, ajkaidra pedig egy átlátszó vagy pasztellszínű szájfényt használj.
   

  Démoni füstös szemek

  Még mindig reflektorfényben találjuk a sejtelmesen füstös szemeket. Mattabb színeket alkalmi megjelenésre, míg a sötét vagy extrém árnyalatokat bulikba alánjuk.
   
  Az idei ősz egyik slágere a vad és démoni fekete körsatír. Húzd ki szemed egy fekete színű szemceruzával egészen a szemzugodig. Majd finoman kend el a határozott vonalat, és ugyanerre az ívre vigyél fel ezüstös árnyalatú, krémes szemhéjszínezőt, illetve fekete szemhéjpúdert. Alsó és felső pilláidat pedig egy, szintén fekete spirállal fesd ki.
   

  Barnás árnyalatok

  Barna sminkek
   
  Tökéletes választás őszre a természetet tükröző barnás vagy vöröses szín. Napközben inkább a visszafogottabb barnás árnyalatokat alánjuk, esténként azonban jöhetnek az erőteljesebb színek, mint például a burgundi vörös.
   
  Fesd ki szemed valamelyik barnás, vöröses árnyalatú szemhéjpúderrel – a szemöldök alatti részt se hagyd ki. Belső szemzugodnál sötétebb árnyalatot használj, és haladj kifelé egyre világosabbal. Majd fekete szemceruzával kontúrozd ki alsó szemhéjad, végül húzd ki szempilláidat egy fekete szempillaspirállal. Ajkaidra pedig egy visszafogottabb rózsaszín szájfényt vigyél fel
   

  Grafikus smink

  A 2014-es szezon innovációja az artisztikus szemfestés. A nemzetközi és hazai kifutókon a szolidabb tusvonalaktól az erőteljesebb geometrikus formákig szinte minden felvonult idén ősszel. Megjelentek a cicaszemek, a fecskefarkszerű duplafilcek, illetve az extrémebb, szögletes fekete foltszerű szemfestékek is.
   
  Grafikus szem készítéséhez nem kell más, mint egy vagy több tetszőleges színű és vastagságú szemhéjtus. Fogd meg az ecsetet és húzz derékszöget a szemhéjadra, majd annak belső felét satírozd be. Szempilláidat ne fesd be, így a fókusz a teljesen egyedi tusvonal formájára összpontosul majd. Szemöldöködet igazítsd egyenesre a tusvonal felső vonalához. Ne vigyél fel erős, kontrasztost alapozást, inkább legyen egyszerű, matt hatású bőrszíned. Használj finomabb árnyalatú rúzst vagy szájfényt, hogy  szemeidre szegeződjenek majd a tekintetek.
   
  Geometrikus sminkek
   

  Rúzstrend

  Még mindig trendiek a korall rúzsok. Az idei palettán maradnak a pink és ciklámen árnyalatok is. Ne feledd: ha erőteljes rúzst használsz, szemeidet semmiképpen se fesd ki túlzottan, elég egy leheletnyi szempillaspirál is.

   
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés