Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Ha ősz, akkor sport – 10 szabadtéri tipp


  Szerző: szilveszter.hu
  Egyesek „indián nyárnak”, mások „vénasszonyok nyarának” nevezik, mikor ősszel visszaköszön a meleg idő. Érdemes ilyenkor kihasználni a napsütést, töltsünk minél több időt a szabadban!
   
   
  Olyan kültéri sportokat gyűjtöttünk össze, melyeket bárki végezhet, és a pénztárcánkat sem terhelik meg.
   

  1. Frizbi a parkban

  Keressetek egy nagyobb füves területet, és már indulhat is a játék. Frizbizhettek a családdal, barátokkal, de akár a kutyusnak is dobálhatjátok a korongot – imádni fogja!
   
  Ha ősz, akkor sport – 10 szabadtéri tipp

   

  2. Lépcsőzés városnézéssel

  Sok kalóriát égethetünk vele, ráadásul a lépcsőzés feszesíti a comb- és farizmokat. Válasszatok olyan helyszínt, ahol a fel-le szaladgálás közben a kilátásban is gyönyörködhettek – például Budai Vár.
   
  Dobd fel a futóedzést lépcsőzéssel + videó
   

  3. Túra az erdőben

  Az erdő ősszel a legszebb... Magyarország szerencsére rengeteg kirándulási lehetőségben bővelkedik – Dunán innen, Tiszán túl. Keressetek edzettségeteknek megfelelő túraútvonalat!
   
  Hiker’s Handbook: Best U.S. Hiking Cities
   

  4. Kajakozás a Dunán

  A Duna vagy a Tisza mentén számos helyen lehet kajakot, kenut bérelni. Nem kell különösebb szaktudás, bár nem árt, ha van a közelben egy edző vagy valaki, aki el tudja magyarázni az alapokat...
   
  Szlalom kajak-kenu pályát terveznek Budapesten
   

  5. Kosár a grundon

  Ma már egyre több kültéri kosárpályát lehet találni. Ha kevesen vagytok, játszhattok egy palánkra, ha többen, alkossatok csapatokat és csapassátok napnyugtáig!
   
  http://www.sportcourtstlouis.com
   

  6. Futás a kedvenc zenéddel

  Az enyhébb őszi időben ismét nagyon jól esik a futás. Ha kímélnéd a térded, keress rekortán futópályát a közeledben, de választhatsz erdei útvonalat is.
   
  https://runningmagazine.ca
   

  7. Kondi a szabadban

  Az utóbbi években valóságos mozgalommá nőtte ki magát a szabadtéri kondizás (angolul: street workout). Már a magyar városokban is egyre több kültéri edzőpark épül ki. Ezeken – az elsőre furcsának tűnő – eszközökön nemcsak erősíteni, de nyújtani is tudtok.
   
  Street workout világhódító útja
   

  8. Bringázás a családdal

  Választhattok városi, erdei, vagy akár országúti útvonalat is. A biztonsága viszont mindenképp ügyeljetek – sisak nélkül ne induljatok el!
   
  Cycling trails
   

  9. Jóga a napfelkeltében

  Indítsd a napot egy szabadtéri jógával! Jót fog tenni az ízületeidnek, ráadásul biztosan jobban bírod majd a munkával járó gyűrődést.
   
  Where To Do Outdoor Yoga in Silicon Valley

   

  10. HIIT – edzés felpörgetve

  A HIIT (High Intensity Interval Training): magyarul magas intenzitású szakaszos vagy résztávos edzés – rengeteg kalóriát égethetünk vele. Ha kezdő vagy, alakíts ki egy intenzív, de nem túl megterhelő edzéstervet, amit aztán fokozatosan nehezíthetsz. Kezdheted például sprinttel, indiánszökdeléssel vagy magasugrással. Határ a csillagos ég!
   
  A Total-Body HIIT Workout You Can Do in Under 15 Minutes From Celebrity Trainer Jeanette Jenkins

   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés