Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Kiskedvencek szilveszteri élete

  Hogyan óvjuk őket?

  CHIP - A legfontosabb a regisztrált microchip! Sajnos előfordul, hogy a legnagyobb biztonságban és odafigyelés mellett is pánikba esnek, és elszöknek. A chipszám alapján könnyen beazonosíthatóak, és haza juttathatóak az elkóborolt állatok.

  NYAKÖRV - A chipek mellé adjunk kedvencünkre olyan nyakörvet, melyen szerepel a gazdi neve és telefonszáma, esetleg lakcíme. Ezzel jelentősen megkönnyíthetjük a hazajutás idejét.

  NE VIGYÜK MAGUNKKAL - Eszünkbe se jusson magunkkal vinni őket tűzijátékot nézni! Az erős hang és fény még a négy fal között, távolról is ijesztő számukra, nemhogy közvetlen közelből.

  ALVÁS - Próbáljuk lefárasztani őket napközben, hogy éjszaka még a hangzavar előtt álomba szenderüljenek.

  NE HAGYJUK KINT - Semmiképp se hagyjuk őket odakint! Hiába a jól körbekerített udvar, egy rémült állat bárhol talál magának menekülő utat, amely gyakran sérülést okoz számukra.
   
  NE HAGYJUK EGYEDÜL - Amennyiben megoldható, tartózkodjunk otthon velük, és próbáljuk játékkal lefoglalni őket ezidő alatt.
   
  TERELJÜK EL A FIGYELMÉT - Próbáljuk meg tompítani a külső hatásokat. Húzzuk be a sötétítő függönyt és kapcsoljunk TV-t arra a pár percre, amíg odakint zajlanak az események.
   
  BIZTONSÁGOS HELY - Az egyedül hagyott állatokat érdemes biztonságos helyre zárni, így például a fürdőszobába vagy a garázsba. A lényeg, hogy komfortosan érezze magát és védve legyen a zajoktól.
   
  ORVOSI SEGÍTSÉG - Ha úgy érezzük, hiába minden előkészület, avagy nem tudjuk megoldani a biztonságos elhelyezést, akkor kérjük állatorvos segítségét, hogy arra az éjszakára tabletta segítségével megnyugtassuk őket.
   
  MEGNYUGVÁS - Amennyiben semmi sem segít, és pánikba esik kedvencünk, próbáljuk vidáman és élénken elterelni a figyelmét. Ha azt látja rajtunk, hogy minden a legnagyobb rendben, ő is megnyugszik. Az aggodalommal csupán megerősítjük bennük, hogy baj van!
   
  Mit tehetünk, ha már megtörtént a baj?
   
  Kiskedvencek szilveszteri élete
   
  Amennyiben kedvencünk elszökött, a legfontosabb, hogy minél hamarabb megkezdjük a keresést. A rémült állatok kilométereket is képesek megtenni a menekülés érdekében, így minél tovább várunk, annál nehezebb lesz megtalálni. Mindenképp jelentsük be az eltűnést, hiszen rengeteg szervezet foglalkozik az elkóborolt állatok haza juttatásával. A keresést ne csupán az “utcán” végezzük, hanem állatmenhelyeken, állatkorházakban, civil szervezeteknél egyaránt, illetve használjuk a közösségi média adta lehetőségeket is! Segítsünk egymásnak, és ha elkóborolt állatot látunk az utcán, segítsük a hazajutását!
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: tűzijáték kutya

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés