Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Kreatív és pénztárca barát ajándékok karácsonyra? Igen, lehetséges!


  Az ünnepek varázslatos hangulatát az ajándékok koronázzák meg! Íme néhány ötletes kézzel készített ajándék kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
  Gondoltad volna, hogy egyszerű kartonpapírból milyen klassz fenyőfát készíthetsz, vagy egy fél kesztyűből a legédesebb figurát kreálhatod?
   
  A nyalókával tűzdelt papírfenyő akár karácsonyi asztaldísz is lehet. Szükséged lesz: hullámkarton, kézműves kés, nyalóka, egy hurkapálca, parafadugó, ragasztó.

  Hogyan készítsd el:
  1. A parafadugóba szúrd bele a hurkapálcát, ez lesz a fenyő törzse. A dugót ragaszd egy kereszt formában kivágott kartonpapírra.
  2. A kartonpapírból vágj ki két akkora háromszöget, amekkorára a fát szeretnéd, majd mindkét háromszöget vágd 2-3 centis csíkokra. Az egyik háromszög csíkjainak alját vágd be, hogy össze tudd illeszteni.
  3. Most követezik a legérdekesebb rész. A hurkapálcára kezd rászúrni a kartoncsíkokat, hogy 90 fokos szöget zárjanak be egymással (egy nem bevágott, egy bevágott és így tovább).
  4. Amint kész a papírfa, szúrjunk minden csík végébe egy-egy vékony pálcájú nyalókát.
   
  Kreatív és pénztárca barát ajándékok karácsonyra? Igen, lehetséges!
   
  Hagyományos Mikulás-csizma
  Egy ilyen zokni rengeteg mosolyt okoz majd az ajándékozottnak. Telerakható apró ajándékokkal, ráadásul a lakás dísze is lehet hosszú ideig.
  Amire szükséged lesz a csizmához: olló, piros gyapjú anyag (2 darab kb. 60×40 cm-es), tű, 2 darab 40×20 cm fehér szőrme, vörös hímzőcérna, fehér hímzőcérna.
  Amire szükséged lesz a csillaghoz: 25-35 cm négyzet alakú sárga selyemanyag, sárga hímzőcérna, puff a tömésnek, zöld/kék szövetfesték, 20 cm dekór-zsinór.
   
  Hogyan készítsd el:
  1. Vágj ki a piros gyapjú anyagból két egyforma csizmaformát, majd varrd össze a széleinél a vörös hímzőcérnával.
  2. A szőrmét varrjuk hozzá a csizmához a fehér hímzőcérnával, a szőrme alján és tetején is varrjuk végig.
  3. A sárga selyemanyagra rajzoljuk meg a csillagformát, majd vágjunk ki két egyforma csillagot. Ezeket varrjuk össze a sárga cérnával.
  4. Szövetfestékkel vagy akár filctollal írjuk rá a csillagra azt a nevet, akinek a csizmában levő ajándékokat szánjuk. A csillagot a felső csücskénél fogva néhány öltéssel varrjuk a csizmához.
  5. Egy dekoratív zsinórból készítsünk akasztót a csizmának.
   
   
  Karácsonyfa füzér
  A hagyományos papírfűzért a gyerekek is könnyen elkészíthetik, de a felnőttek is olcsó és szép dekorációra lelhetnek benne.
  Amire szükséged lesz: fehér papír, színes konfettik, olló, ragasztó.
  Kreatív és pénztárca barát ajándékok karácsonyra? Igen, lehetséges!
   
  Elkészítése pofon egyszerű:
  1. A fehér papírokra ragasszunk sorban színes konfetti pöttyöket.
  2. Vágjuk ki a csíkokat és ragasszuk össze a két végüket, úgy hogy láncot formáljunk vele. Egy csíkon kb. 8 pötty legyen.
   
  Doboz hóember
  Könnyedén varázsolhatsz hóembert három egyszerű dobozból. A szezon végén a hóember részeit újra szétszedheted és tovább használhatod tárolásra.
  Amire szükséged lesz: 3 különböző méretű doboz (kézműves vagy lakberendezői boltokban is kaphatók egymásba illeszthető dobozok), fehér akril festék, erős ragasztó, gombok, csavart zsinór, nagy narancssárga mosogatószivacs, sál, sapka, kesztyű.
  Kreatív és pénztárca barát ajándékok karácsonyra? Igen, lehetséges!
   
  Elkészítése:
  1. A fehér akril festékkel fesd át a dobozokat (ha eddig még nem voltak fehérek). Hagyd megszáradni, majd ragaszd össze a dobozokat.
  2. Ragassz nagy gombokat az alsó két dobozra, majd aprókat szemnek és szájnak.
  3. A szivacsból vágj ki kúp formát és ragaszd fel orrnak.
  4. A második doboz tetejével fogass oda egy hosszú zsinórt, ez lesz a keze. A zsinórok végeit lazán varrd a kifordított kesztyűhöz, majd fordítsd vissza a kesztyűt. Öltöztesd fel a hőembert sállal és sapkával is.
   
   
  Egy szó, mint száz! Ezekkel az ajándékokkal nem tudsz mellé lőni!
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés