Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

Óévbúcsúztatás Sankt Peter am Kammersbergben

Szilveszter osztrák tájakon


Szilveszterezz a meseszép otszrák kisvárosban! Sankt Peter am Kammersberg és környéke a túrázástól a síelésig kitűnő kikapcsolódási lehetőségeket biztosít az idelátogatóknak.

Sankt Peter am Kammersberg osztrák mezőváros Stájerország Muraui járásában. A hegyek közt elhelyezkedő település legmagasabb pontja a 2474 méteres Greim.
 

Történelme

Sankt Petert (illetve Henrik nevű elöljáróját) először 1245-ben említik, bár maga a település valószínűleg jóval régebbi, már 1072-ben is létezhetett. Hogy megkülönböztessék a hasonló nevű falvaktól, ekkoriban a "Wölz melletti" jelzőt használták a nevében; a Kammersberggel először 1413-ban hozták kapcsolatba.
Egy 1257-es dokumentumból kitűnik, hogy ekkor temploma (és maga a falu is) freisingi püspökséghez tartozott. 
A települési önkormányzat a bécsi polgári forradalom után, 1849/50-ben alakult meg. Jelenleg mintegy 2000 él a városban.
 

Látnivalói

A sportolási lehetőségek mellett nevezetességei miatt is érdemes a városban látogatni. Ismert látványossága a Feistritz kastély, melyet 1343-ban említik először a várat a 16. században kibővítették és kastéllyá alakították át. 1950 óta mezőgazdasági szakiskola működik benne. Érdemes megnézni a Péter-plébániatemplmot és az althofeni Szt. Bertalan-templomot is. Emellett a feistritzi vízimalom is megér egy sétát! ###ROADBLOCK1###
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Hasonló szállások

Keresés