A tészta elkészítéséhez kettéosztjuk a tojásokat. A fehérjéhez hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, a többi összetevőt pedig a kakaóporral sárgájához öntjük.A fehérjét kemény habbá, míg a sárgáját a cukorral világos sűrű masszává keverjük. Ezt követően óvatosan a fehérjéhez adjuk a masszát, majd a lisztkeveréket a sóval egy kapcsos tortaformába tesszük.
Előmelegített sütőben 160 C fokon nagyjából 35 perc alatt sütjük, majd egy formában kihűtjük.
A krémhez laza mozdulatokkal felverjük a tejszínt. Majd hozzá keverjük a mascarponét és a többi hozzávalót, ezután (kézzel) egynemű masszává gyúrjuk. A kihűlt piskótát rétegekre vágjuk és megtöltjük a krémmel, majd hűtőbe tesszük hűlni néhány órára. Ha kész, egy nedves, meleg konyharuhával óvatosan távolítsuk el róla a formát, és az oldalán kilógó krémet húzzuk körbe, majd tegyük vissza hűtőbe.
A csokimázhoz az étcsokit 1-2 perc alatt olvasszuk fel a mikróban. Vágjuk méretre a bubifóliát és kenjük rá a csokit. Néhány percre rakjuk be a hűtőbe (vagy bármilyen hideg felületre), hogy a csoki kihűljön. Ezt követően tegyük a csokis fóliát a torta oldalára, és hagyjuk állni a hűtőben pár órát. Végül a kilógó fólia segítségével (amit rajta hagytunk) húzzuk le a fóliát.
A torta tetejét díszíthetjük a maradék krémmel, megszórhatjuk kakaóporral, ráhelyezhetünk marcipánvirágokat, cukorkákat, de gyümölcsöket is. Készíthetünk hozzá fondantból leveleket, virágokat, illetve számokat vagy betűket.