Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Kreatív ötletek adventi naptár készítésére


  Szerző: Ivanyos Judit
  Elsősorban gyerekeknek szokás adventi naptárt készíteni, de párodnak is kedveskedhetsz vele. Persze a boltokban könnyen hozzájuthatsz a „csokis naptárhoz”, de ha kímélnéd a lurkó fogait vagy egyszerűen csak egyedi, személyre szóló ajándékkal szeretnéd meglepni, akkor otthon is készíthetsz adventi naptárat. Ne felejtsd: az adventi naptár december 1-én startol, ezért érdemes már pár nappal előtte beszerezni alapanyagokat.
   

  Adventi skatulyák

  Gyufás dobozból adventi naptár
   
  Egyszerű és gyorsan elkészíthető adventi naptár. Vond be a skatulyákat csomagolópapírral, a belső részekre pedig szúrj apró lyukat gombostűvel. Fűzz át ezenken egy hosszú madzagot, belül pedig kösd azt össze. Rakj apró meglepetéseket, cetliket vagy finomságokat a kihúzós részekbe. A zsinórra fűzetsz gyöngyöket vagy szárított növényeket – majd akasztd fel a falra.
   
  A megszámozott skatulyákat belerakhatod üvegtálba, de akár készíthetsz belőlük „fiókos szekrényt„ vagy házikót.
   

  Rajztáblás adventi naptár

  Nagyon egyszerűen elkészíthető, mégis látványos dekoráció. Biztosan találsz a kicsi játékai között rajztáblát, írótáblát krétával, de ha nem szerezz be gyorsan egyet. Írj rá a számokat 1-24-ig. Feszíts ki rá madzagokat és csipeszekkel rögzíts rá különböző díszeket. Majd helyezd rá egy kis asztalra, és rakd körbe gyertyákkal.
   
  Adventi naptár táblából
   
   

  Csipeszes naptár

  Az imént már láthattuk, a csipeszek nagyon jól jöhetnek a naptárkészítéskor. Ragassz egy anyagcsíkot a falra, és csíptesd rá kis ajándékos batyukat. Vagy cédulákat, amelyekre különböző, egyszerű dolgokat írsz, amit, ha kinyit a gyerkőc, megvalósul – bónusz meseolvasás, 1 óra internet, egy szelet csoki stb.
   
  Csipeszes naptár
   

  Fenyődíszes

  Egy méretesebb kartonpapírból vágj ki fenyőformát. Mellé egy dobozba tegyél 24 akasztós karácsonyfadíszt. Minden nap helyezzetek fel egyet a „fára”, amíg fel nem állítjátok az igazit…
   
  Ötletes naptár
   
   

  WC-papír gurigás

  Ne dobd ki a WC-papír gurigát, gyűjts belőlük össze 24-et! Rejts ajándékokat a belsejükbe. Ezután vond be csomagolópapírral a tetejüket, és számozd be a gurigákat. Majd építs belőlük piramist/házikót ragasztó segítségével.
   
  Készíts naptárat WC-papír gurigából
   

  Meglepetés csizmácskák

  Fogj egy vagy több színű filcanyagot, annál szebb a végeredmény minél változatosabb. Vágd ki belőle az aprócska lábbelik két részét, majd varrd össze – pelenkaöltésekkel – őket. Gyárts 24 darabot. Majd varrj nekik akasztót díszszalagból. Nyomj vagy üss egy fatáblára (lehet rajztábla) kampókat, és akaszd rájuk a csizmácskákat.
   
  Kis csizmák
   
  A gyerekek biztosan imádni fogják az egyedi naptárat, de ünnepi díszként is jól mutat a lakásban, és a vendégek is csodájára járnak majd.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés