Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

pezsgő címkéhez tartozó cikkek:
 • Mi a különbség a prosecco és a pezsgő között?

  A prosecco a Champagne gyümölcsös megfelelője, és Olaszország Veneto régiójában készül. 
   

   
   
  Olvasd tovább
 • Pezsgő a tányéron is – Ünnepi desszertek

  A pezsgő kétségtelenül a legünnepibb italunk, ezzel búcsúztatjuk az óévet és köszöntjük az újat. 
  Olvasd tovább
 • Ezeket az élelmiszereket pusztítjuk szilveszterkor a leginkább

  Tudod-e, mennyivel több majonéz fogy szilveszterkor, mint az év többi részében? És hogy hány heti adagnak megfelelő chipset eszünk meg az év utolsó napjaiban? Kattints, ha kiváncsi vagy!
   
  Olvasd tovább
 • Vigyázz! Ha nem jól koccintasz szilveszterkor, hét évig rossz lesz a szex

  Szinte mindenki koccint, de a legtöbben nem tudják, hogy miért és hogy hogyan kell helyesen csinálni. Mi most elmondjuk.
  Olvasd tovább
 • Miért épp pezsgő és virsli?

  Évről évre a pezsgő és a virsli a legnépszerűbb szilveszterkor Magyarországon, de vajon miért?
  Olvasd tovább
 • Kezdd el beszerezni: legjobb pezsgők szilveszterre

  Szilveszter és újév napjához ezernyi hagyomány kapcsolódik: a régi mondások szerint olyan lesz az év, amilyen az újév. Ha nem tartjuk be a szilveszteri tradíciókat, akkor egész évben elkerülhet bennünket a szerencse és viszontagságos új esztendőnk lehet. Ezért fontos az is, hogy szerencsét hozó italt fogyasszunk éjfélkor. 
  Olvasd tovább
 • A meleg sör télen sem jó

  A jó buli a jó italokkal kezdődik, az italok minősége pedig nagyban függ a hőmérsékletüktől. Kapj elő egy hőmérőt és figyelj!
  Olvasd tovább
 • Koccints diétás pezsgővel!

  Az egészséges táplálkozásra és a kalóriákra oly kínosan ügyelők számára van egy jó hírünk: elérhető a csökkentett cukortartalmú pezsgő és prosecco, így végre mindenki lelkiismeret-furdalás nélkül koccinthat például szilveszterkor. 
  Olvasd tovább
 • Megmutatjuk, hogyan készülnek a Szilveszter kedvenc italai

  Készül az ünnepek alatt megnövekvő keresletre a Törley Pezsgőpincészet. Az alábbi videón az látható, ahogy felnyitják a 1,5 literes palackban erjesztett ún. méthode transvasée eljárással készülő pezsgőket, hogy elegyítsék, majd a végleges üvegbe töltsék őket. A 1,5 literes erjesztőpalackokba mosás után újból erjesztendő alapbor kerül.
   
  Olvasd tovább
 • Miért koccintsunk pezsgővel éjfélkor?

  A Szilveszter éjszakának rengeteg hagyománya és babonája van, mondhatni úgy is, hogy ahány ország, annyi szokás. Egy szokás azonban a legtöbb országban azonos és ez nem más, mint az éjféli pezsgős koccintás. 
  Olvasd tovább
 • Pezsgős koktél receptek – Kipróbáltuk!

  Idén dobd fel egy kicsit a hangulatot a szilveszteri buliban és készíts pezsgő alapú koktélokat az éjféli koccintáshoz. Vállaltuk a kísérleti nyúl szerepét, hogy a legjobb recepteket hozhassuk el Neked, így tutira sikered lesz!
  Olvasd tovább
 • Tippek, hogyan számold ki az alkoholszintedet

  A véralkohol szintet pár matematikai és kémiai művelettel már te is ki tudod számolni. Íme, a kiszámítás módja. Egy kis fejtörő nem árthat meg!
  Olvasd tovább
 • Gondolatok a kölyökpezsgőről

  A kölyökpezsgő különleges szerepet tölt be a pezsgők között, ami igazából csak nevével kapcsolódik az alkoholos társaihoz, egyébként valójában egy szénsavas gyümölcsitalról beszélhetünk.
  Olvasd tovább
 • Mi a különbség a habzóbor, a gyöngyözőbor és a pezsgő között?

  A habzóbort, a gyöngyözőbort és a pezsgőt sokan szinonimaként használják, holott mindhárom szó jelentése más és más fogalmat és eljárást jelent.
  Olvasd tovább
 • Pezsgő alapú koktélok

  A legfontosabb pezsgő alapú szilveszteri koktélok összetevői, receptje, elkészítésének módja, díszítése olvasható ezen az oldalon, melyet egy remek szilveszteri koktélfotó is kiegészít. A pezsgő alapú szilveszteri koktélok listája: bellini, champagne cocktail, cherry blossom, green fizz, kir royale, mango champagne, mimosa, paris-paris, paris-tokyo fizz, passion fizz, rosale.
  Olvasd tovább
 • Cava, a spanyol champagne

  Spanyolország a borok mellett a pezsgők tekintetében is tartja a lépést a világ élmezőnyével. A Cava a katalán pezsgő szinonimája, mely kifejezetten spanyol specialitás, ahol a champagne-hoz hasonlóan szintén az eredeten és a minőségen van a hangsúly.
  Olvasd tovább
 • A pezsgő titka a buborék

  A francia Champagne borvidék borászai szerint a pezsgő titka a buborékban rejlik, melyek minél kisebbek, annál különlegesebb, jobb az ital.
  Olvasd tovább
 • Hazai pezsgő körkép

  A hazai pezsgőpiac fellendülőben van, a kóstolókon, fesztiválokon egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kínált pezsgők. Egyre nagyobb igény mutatkozik a jó minőségű, palackos érlelésű pezsgőkre, melyek most már a borszaküzletek nélkülözhetetlen tételei.
  Olvasd tovább
 • A hagyományostól eltérő pezsgő készítési eljárások

  Tudod, hogy hogyan készítik a pezsgőt? Ha nem, akkor cikkünkből megtudhatod, hiszen összegyűjtöttük neked a pezsgőkészítési technikákat.
  Olvasd tovább
 • Pezsgőkészítés házilag

  Akár otthon is készíthetünk pezsgőt, ha megfelelő felszereléssel rendelkezünk. Újbort használva elérthető a másodlagos erjesztés, mivel így természetes úton kerül szén-dioxid az italba, míg a kész pezsgő karakteréhez expedíciós likőr szükséges.
  Olvasd tovább
 • Pezsgős gondolatok Szilveszter előtt

  A pezsgő számos híres ember nevéhez kötődik; Napóleon csupán a Waterloo-i ütközet előtt nem állt meg Champagne-ban, egyébként rendszeres fogyasztója volt a pezsgőnek. Churchill is hasonlóan gondolkodott, szerinte a mértékletes pezsgőfogyasztás élénkíti az elmét, számára ez napi ¾ palack jelentett. A Titanic vízrebocsátásakor pedig elmulasztották a pezsgős felavatást…
  Olvasd tovább
 • Hogyan kóstoljunk pezsgőt?

  Első kérdés, amit el kell döntenünk pezsgő kóstolása kapcsán a pohár, amiből kóstolunk. A borkóstoláshoz képest a pezsgő vizsgálatakor külön szempontnak tekinthető a gyöngyözés, azaz a perlage. Az igazán különleges és értékes pezsgőknél a pohár aljáról felfelé induló buborékok aprók, sűrűk és folyamatosak.
  Olvasd tovább
 • Pezsgőkoktélok Szilveszterre

  Ha máskor nem, az év utolsó napján mindenki fogyaszt az ünnepek italából. Egy kicsit meg is bolondíthatjuk! Igyunk pezsgő alapú koktélokat.
  Olvasd tovább
 • Pezsgővel a szív- és érrendszeri betegségek ellen?

  Egy franciákból és britekből álló kutatócsoport arról számolt be tanulmányában, hogy a pezsgő is tud jótékony lenni, például az Alzheimer-kór gyógyítása terén...
  Olvasd tovább
 • A pezsgő készítése

  A pezsgő erősen savas borból készül: a lassú erjedés során hirtelen beálló hőmérséklet-zuhanásnak van kitéve, így az erjedés nem lesz teljes és marad bizonyos mennyiségű cukortartalom. Egy idő után bepalackozzák és melegebb környezetbe helyezik, hogy a borban szunnyadó élesztők a palackban ismét életre keljenek...
  Olvasd tovább
 • Pezsgők

  A pezsgő egy olyan típusú bor, amely esetében a bor második érése magában palackban történik. Az alapborok (cuvée) egy különleges eljárással, az úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítésével szénsavassá válnak. 
  Olvasd tovább
 • Pezsgőtermelő országok

  Pezsgővel méltóképpen ünnepelhetjük az újévet, hagyományos szilveszteri ital. Az alábbiakban egy kis betekintést nyújtunk a pezsgőtermelő országokba és híresebb pezsgőkbe.
  Olvasd tovább
 • A pezsgő története

  Cikkünkből megismerhetik, hogy honnan ered a gyöngyöző csoda, kinek a nevéhez köthető létrejötte, s milyen eljárással készítik szerte a világban.
  Olvasd tovább
 • Habzó borok

  A legfontosabb, amivel tisztában kell lennünk, hogy minden pezsgő bor, de nem minden bor pezsgő. A köztudatban bármennyire is elterjedt, attól még, hogy egy bor szénsavas nem titulálható minden esetben pezsgőnek.
  Olvasd tovább
 • Champagne leírások

  A champagne-i borvidék leghíresebb házai által készített champagne-ok bemutatása: Alfred Gratien, Moet Chandon, Roederer, Taittinger...
  Olvasd tovább
 • Champagne házak

  Fedezd fel Te is a champagne házak rejtelmeit, ismerd meg, hogy mitől váltak világhíressé a champagne-ok.
  Olvasd tovább
 • Champagne

  34.000 hektár terület, Párizstól 150 km-re Észak-Keletre található. Központja Reims és Eperny. Meszes a talaj, magas páratartalmú a levegő...
  Olvasd tovább
 • Miért pezsgővel koccintunk szilveszterkor?

  Ha szilveszter, akkor pezsgő! De miért pont pezsgővel szokás koccintani újévkor? Mi köze a habzó italnak az újévi szokásokhoz?
  Olvasd tovább
 • Pezsgőtúra champagne-ban

  Champagne a pezsgőjéről vált híressé, habár állítanak elő kis mértékben csendes bort is a vásárlóknak amit Coteaux Champenoisnak hívnak, de ennél vannak elismertebb és jobb (csendes) borok Franciaországban.
  Olvasd tovább
 • Egyszerű pezsgőkoktélok szilveszterre

  A pezsgőt luxus italként tartjuk számon, amely a legkelendőbb ital szilveszterkor. Az emberek többsége hagyományos módon, tisztán fogyasztja, de egyre népszerűbb koktélokban is.
  Olvasd tovább

Keresés