Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

pezsgőkoktélok címkéhez tartozó cikkek:
 • Miért koccintsunk pezsgővel éjfélkor?

  A Szilveszter éjszakának rengeteg hagyománya és babonája van, mondhatni úgy is, hogy ahány ország, annyi szokás. Egy szokás azonban a legtöbb országban azonos és ez nem más, mint az éjféli pezsgős koccintás. 
  Olvasd tovább
 • Pezsgős koktél receptek – Kipróbáltuk!

  Idén dobd fel egy kicsit a hangulatot a szilveszteri buliban és készíts pezsgő alapú koktélokat az éjféli koccintáshoz. Vállaltuk a kísérleti nyúl szerepét, hogy a legjobb recepteket hozhassuk el Neked, így tutira sikered lesz!
  Olvasd tovább
 • A pezsgő titka a buborék

  A francia Champagne borvidék borászai szerint a pezsgő titka a buborékban rejlik, melyek minél kisebbek, annál különlegesebb, jobb az ital.
  Olvasd tovább
 • Hazai pezsgő körkép

  A hazai pezsgőpiac fellendülőben van, a kóstolókon, fesztiválokon egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kínált pezsgők. Egyre nagyobb igény mutatkozik a jó minőségű, palackos érlelésű pezsgőkre, melyek most már a borszaküzletek nélkülözhetetlen tételei.
  Olvasd tovább
 • A hagyományostól eltérő pezsgő készítési eljárások

  Tudod, hogy hogyan készítik a pezsgőt? Ha nem, akkor cikkünkből megtudhatod, hiszen összegyűjtöttük neked a pezsgőkészítési technikákat.
  Olvasd tovább
 • Pezsgőkészítés házilag

  Akár otthon is készíthetünk pezsgőt, ha megfelelő felszereléssel rendelkezünk. Újbort használva elérthető a másodlagos erjesztés, mivel így természetes úton kerül szén-dioxid az italba, míg a kész pezsgő karakteréhez expedíciós likőr szükséges.
  Olvasd tovább
 • Pezsgős gondolatok Szilveszter előtt

  A pezsgő számos híres ember nevéhez kötődik; Napóleon csupán a Waterloo-i ütközet előtt nem állt meg Champagne-ban, egyébként rendszeres fogyasztója volt a pezsgőnek. Churchill is hasonlóan gondolkodott, szerinte a mértékletes pezsgőfogyasztás élénkíti az elmét, számára ez napi ¾ palack jelentett. A Titanic vízrebocsátásakor pedig elmulasztották a pezsgős felavatást…
  Olvasd tovább
 • Hogyan kóstoljunk pezsgőt?

  Első kérdés, amit el kell döntenünk pezsgő kóstolása kapcsán a pohár, amiből kóstolunk. A borkóstoláshoz képest a pezsgő vizsgálatakor külön szempontnak tekinthető a gyöngyözés, azaz a perlage. Az igazán különleges és értékes pezsgőknél a pohár aljáról felfelé induló buborékok aprók, sűrűk és folyamatosak.
  Olvasd tovább
 • Pezsgőkoktélok Szilveszterre

  Ha máskor nem, az év utolsó napján mindenki fogyaszt az ünnepek italából. Egy kicsit meg is bolondíthatjuk! Igyunk pezsgő alapú koktélokat.
  Olvasd tovább
 • Pezsgővel a szív- és érrendszeri betegségek ellen?

  Egy franciákból és britekből álló kutatócsoport arról számolt be tanulmányában, hogy a pezsgő is tud jótékony lenni, például az Alzheimer-kór gyógyítása terén...
  Olvasd tovább
 • A pezsgő készítése

  A pezsgő erősen savas borból készül: a lassú erjedés során hirtelen beálló hőmérséklet-zuhanásnak van kitéve, így az erjedés nem lesz teljes és marad bizonyos mennyiségű cukortartalom. Egy idő után bepalackozzák és melegebb környezetbe helyezik, hogy a borban szunnyadó élesztők a palackban ismét életre keljenek...
  Olvasd tovább
 • Pezsgők

  A pezsgő egy olyan típusú bor, amely esetében a bor második érése magában palackban történik. Az alapborok (cuvée) egy különleges eljárással, az úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítésével szénsavassá válnak. 
  Olvasd tovább
 • Pezsgőtermelő országok

  Pezsgővel méltóképpen ünnepelhetjük az újévet, hagyományos szilveszteri ital. Az alábbiakban egy kis betekintést nyújtunk a pezsgőtermelő országokba és híresebb pezsgőkbe.
  Olvasd tovább
 • A pezsgő története

  Cikkünkből megismerhetik, hogy honnan ered a gyöngyöző csoda, kinek a nevéhez köthető létrejötte, s milyen eljárással készítik szerte a világban.
  Olvasd tovább
 • Miért pezsgővel koccintunk szilveszterkor?

  Ha szilveszter, akkor pezsgő! De miért pont pezsgővel szokás koccintani újévkor? Mi köze a habzó italnak az újévi szokásokhoz?
  Olvasd tovább
 • Egyszerű pezsgőkoktélok szilveszterre

  A pezsgőt luxus italként tartjuk számon, amely a legkelendőbb ital szilveszterkor. Az emberek többsége hagyományos módon, tisztán fogyasztja, de egyre népszerűbb koktélokban is.
  Olvasd tovább

Keresés