Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

szilveszteri ételek címkéhez tartozó cikkek:
 • Miért épp pezsgő és virsli?

  Évről évre a pezsgő és a virsli a legnépszerűbb szilveszterkor Magyarországon, de vajon miért?
  Olvasd tovább
 • 4 + 1 szuper nyalánkság az ünnepi asztalra

  Nyakunkon a karácsony, de még mindig nem tudod, milyen finomság kerüljön az asztalra? Jól jönne néhány gyors és egyszerű recept? Íme néhány szuper kreatív és látványos tipp a karácsonyi ajándékok mellé.
  Olvasd tovább
 • Szilveszteri partifalatok

  A szilveszteri italok mellé nem árt némi harapnivaló sem, ami kitart reggelig. Az is fontos szempont, hogy a borkorcsolyák elkészítőjének ne kelljen órákat töltenie a buli előtt a konyhában, ezért gyors sós finomságokat válogattam össze.
  Olvasd tovább
 • Receptek szilveszteri ételekhez

  Levesek, előételek, főételek és desszertek szilveszterre, nemcsak  vendégváráshoz.
  Olvasd tovább
 • Hagyományos szilveszteri ételek

  Régi paraszti hagyományok szerint az újévi jókívánságoknak nagy jelentőségük van, befolyásolják a következő évi munkát, a termést, az újévi cselekedetek hatással vannak az egész évre. Az alábbiakban néhány étel tippet adunk ezek fényében, kitekintve a nagyvilág szokásaira.
  Olvasd tovább
 • Másnapos receptek

  Habár az alkohol lebomlását a szervezetből nem lehet felgyorsítani, a kellemetlen tüneteket azonban tudjuk enyhíteni. Nem kell egyből kijózanodást serkenti szerekhez nyúlnunk, elegendő, hogyha megfelelő ételeket viszünk a szervezetünkbe.
  Olvasd tovább
 • Szupergyors receptek másnaposságra

  Köztudott tény, hogy a savanyú ételek segítenek a másnaposság legyőzésében és gyorsítják a regenerálódási folyamatot. Ezért ha megtörtént a baj és nem tágít a macskajaj, akkor szedjük össze minden erőnket és készítsük el az alábbi ételek valamelyikét.
  Olvasd tovább
 • Szilveszteri malacságok

  A szilveszteri babonák szerint a malacot sütve szokás fogyasztani. A legszerencsésebb testrészek közé a köröm, a csülök, a farok és a fül tartozik, ezért célszerű olyan ételeket választanunk, amelyek együttesen tartalmazzák azokat.
  Olvasd tovább
 • Virslis receptek szilveszterre

  Egyszerű, ugyanakkor különleges virslis receptek szilveszterre. Felejtsd el a hagyományos főtt virslit, idén készíts valami ízletesebbet az újévre.
  Olvasd tovább
 • Villámgyors szilveszteri ételek

  Bizonyára veled is előfordult már, hogy a nagy év végi rohanásban az utolsó pillanatra hagytad a szilveszteri menü elkészítését. A szilveszteri vendégváró falatok azonban fontos részét képezik a házi buliknak, hiszen ki ne csipegetne szívesen finom ételeket az éjszaka folyamán, 1-1 pohár ital között?
  Olvasd tovább
 • Ínycsiklandozó szendvicsek szilveszterre

  Értelmezd újra a hagyományos szendvics fogalmát és kápráztasd el szilveszter napján vendégeidet ízletes fogásokkal!
   
  Olvasd tovább
 • A virslin túl – különleges szilveszteri partifalatok

  Az egyik legnépszerűbb szilveszteri étel a virsli. Szinte egyetlen házi buli sem telhet el nélküle, különösen éjfél után. Újévkor kötelező jelleggel fogyasszunk sertéshúsból készült virslit, éjfél előtt azonban még tartózkodjunk tőle!
  Olvasd tovább
 • Olcsó vendégváró falatok házibulira

  Bizonyára veled is előfordult már, hogy minden pénzedet a karácsonyi ajándékozás és bevásárlás vitte el és nem maradt elegendő kereted a szilveszteri vendégváró falatok elkészítésére. Ha azonban az év utolsó napjára házi bulit terveztél, nem csupán az italok beszerzésére kell gondolnod, hanem valami harapnivalóra is.
  Olvasd tovább
 • Étkek és vétkek - újévi babonás ételek

  A régi magyar hagyományok szerint újév első napján különösen oda kell figyelnünk, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Ha ugyanis nem megfelelő fogások kerülnek az asztalra, akkor nemcsak a szerencse, hanem az egészség és a bőség is nagy ívben elkerülhet az újévben.
  Olvasd tovább

Keresés