Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

szilveszteri italok címkéhez tartozó cikkek:
 • Te mivel koccintasz éjfélkor?

  A szilveszteri bulik legnépszerűbb itala kétségtelenül a pezsgő, de a finom buborékos bor mellett egyéb italok is feltűnnek a szilveszteri bulikban. Te melyiket választod?
  Olvasd tovább
 • Poharológia

  Ha azt szeretnéd, hogy a bulidon mindenki levetkőzze a gátlásait és egy igazi „rúgjuk szét a ház oldalát” hangulatú este kerekedjen, tudod, olyan fajta, amiről még évekig beszélnek a szomszédok is, akkor bizony elengedhetetlen, hogy beszerezz megfelelő mennyiségű és fajtájú alkoholt. Na de, ha igazán jó házigazda akarsz lenni, akkor nem árt tudnod, hogy mit, miben illik felszolgálni. Segítünk! 
  Olvasd tovább
 • Cider – miből és hogyan?

  Milyen íze van a cidernek? Miből készül és honnan származik? Most megtudhatja, mi fán terem ez a különös nedű, és hogyan kell házilag elkészíteni.
  Olvasd tovább
 • Egyre népszerűbb szilveszteri ital a habzó bor

  Egyre népszerűbbek a habzó borok fogyasztása szilveszterkor, annak ellenére, hogy Magyarországon a habzó bor-ivás kultúrája még nem olyan fejlett, mint Olaszországban. 
  Olvasd tovább
 • Így turbózd fel magad az esti bulira – kávékoktélos receptek szilveszterre

  Egy jó kávénak nehéz ellenállni szilveszterkor, különösen az egész éjszakás dorbézolás előtt. Egy kis alkohollal felturbózva nemcsak igazi kávékülönlegességgel szolgálhatunk vendégeinknek, hanem megalapozhatjuk a jó hangulatot is.
  Olvasd tovább
 • Párlat alapú koktélok

  A legfontosabb párlat alapú szilveszteri koktélok receptjei képekkel illusztrálva. Készíts vendégeidnek minőségi koktélokat szilveszterre!
  Olvasd tovább
 • Bor alapú koktélok

   Bor alapú koktélok szilveszterre a stílusos vendégváráshoz.
  Olvasd tovább
 • Pezsgő alapú koktélok

  A legfontosabb pezsgő alapú szilveszteri koktélok összetevői, receptje, elkészítésének módja, díszítése olvasható ezen az oldalon, melyet egy remek szilveszteri koktélfotó is kiegészít. A pezsgő alapú szilveszteri koktélok listája: bellini, champagne cocktail, cherry blossom, green fizz, kir royale, mango champagne, mimosa, paris-paris, paris-tokyo fizz, passion fizz, rosale.
  Olvasd tovább
 • Koktélok

  Tudj meg többet a koktélok eredetéről, a legfőbb összetevőiről és fajtáiról. Készíts vendégeidnek minőségi és stílusos koktélokat szilveszterre.
  Olvasd tovább
 • Szilveszteri koktélok

  Egyszerű és könnyen elkészíthető koktélok szilveszterre, amelyekkel méltón búcsúztathatjátok az óévet.
  Olvasd tovább
 • Cava, a spanyol champagne

  Spanyolország a borok mellett a pezsgők tekintetében is tartja a lépést a világ élmezőnyével. A Cava a katalán pezsgő szinonimája, mely kifejezetten spanyol specialitás, ahol a champagne-hoz hasonlóan szintén az eredeten és a minőségen van a hangsúly.
  Olvasd tovább
 • A pezsgő titka a buborék

  A francia Champagne borvidék borászai szerint a pezsgő titka a buborékban rejlik, melyek minél kisebbek, annál különlegesebb, jobb az ital.
  Olvasd tovább
 • Hazai pezsgő körkép

  A hazai pezsgőpiac fellendülőben van, a kóstolókon, fesztiválokon egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kínált pezsgők. Egyre nagyobb igény mutatkozik a jó minőségű, palackos érlelésű pezsgőkre, melyek most már a borszaküzletek nélkülözhetetlen tételei.
  Olvasd tovább
 • A hagyományostól eltérő pezsgő készítési eljárások

  Tudod, hogy hogyan készítik a pezsgőt? Ha nem, akkor cikkünkből megtudhatod, hiszen összegyűjtöttük neked a pezsgőkészítési technikákat.
  Olvasd tovább
 • Pezsgőkészítés házilag

  Akár otthon is készíthetünk pezsgőt, ha megfelelő felszereléssel rendelkezünk. Újbort használva elérthető a másodlagos erjesztés, mivel így természetes úton kerül szén-dioxid az italba, míg a kész pezsgő karakteréhez expedíciós likőr szükséges.
  Olvasd tovább
 • Pezsgős gondolatok Szilveszter előtt

  A pezsgő számos híres ember nevéhez kötődik; Napóleon csupán a Waterloo-i ütközet előtt nem állt meg Champagne-ban, egyébként rendszeres fogyasztója volt a pezsgőnek. Churchill is hasonlóan gondolkodott, szerinte a mértékletes pezsgőfogyasztás élénkíti az elmét, számára ez napi ¾ palack jelentett. A Titanic vízrebocsátásakor pedig elmulasztották a pezsgős felavatást…
  Olvasd tovább
 • Hogyan kóstoljunk pezsgőt?

  Első kérdés, amit el kell döntenünk pezsgő kóstolása kapcsán a pohár, amiből kóstolunk. A borkóstoláshoz képest a pezsgő vizsgálatakor külön szempontnak tekinthető a gyöngyözés, azaz a perlage. Az igazán különleges és értékes pezsgőknél a pohár aljáról felfelé induló buborékok aprók, sűrűk és folyamatosak.
  Olvasd tovább
 • Pezsgőkoktélok Szilveszterre

  Ha máskor nem, az év utolsó napján mindenki fogyaszt az ünnepek italából. Egy kicsit meg is bolondíthatjuk! Igyunk pezsgő alapú koktélokat.
  Olvasd tovább
 • Pezsgővel a szív- és érrendszeri betegségek ellen?

  Egy franciákból és britekből álló kutatócsoport arról számolt be tanulmányában, hogy a pezsgő is tud jótékony lenni, például az Alzheimer-kór gyógyítása terén...
  Olvasd tovább
 • A pezsgő készítése

  A pezsgő erősen savas borból készül: a lassú erjedés során hirtelen beálló hőmérséklet-zuhanásnak van kitéve, így az erjedés nem lesz teljes és marad bizonyos mennyiségű cukortartalom. Egy idő után bepalackozzák és melegebb környezetbe helyezik, hogy a borban szunnyadó élesztők a palackban ismét életre keljenek...
  Olvasd tovább
 • Pezsgők

  A pezsgő egy olyan típusú bor, amely esetében a bor második érése magában palackban történik. Az alapborok (cuvée) egy különleges eljárással, az úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítésével szénsavassá válnak. 
  Olvasd tovább
 • Pezsgőtermelő országok

  Pezsgővel méltóképpen ünnepelhetjük az újévet, hagyományos szilveszteri ital. Az alábbiakban egy kis betekintést nyújtunk a pezsgőtermelő országokba és híresebb pezsgőkbe.
  Olvasd tovább
 • A pezsgő története

  Cikkünkből megismerhetik, hogy honnan ered a gyöngyöző csoda, kinek a nevéhez köthető létrejötte, s milyen eljárással készítik szerte a világban.
  Olvasd tovább
 • Különleges szilveszteri vendégváró italok

  Házi bulit rendezel szilveszterkor és még nem tudod, hogy milyen vendégváró itallal rukkolj elő? Szeretnéd különlegessé tenni az év utolsó napját nem mindennapi szilveszteri italokkal? Akkor ne csupán vegyél a boltban néhány üveg bódító alkoholos nedűt, hanem bátran mixeld is azokat.
  Olvasd tovább
 • A legördögibb szilveszteri ital - krampampuli

  A krampampuli igazi pokolital, csak a bódulat igazi kalandorai számára ajánljuk. Nem pipogyáknak való nedű!
  Olvasd tovább
 • Miért pezsgővel koccintunk szilveszterkor?

  Ha szilveszter, akkor pezsgő! De miért pont pezsgővel szokás koccintani újévkor? Mi köze a habzó italnak az újévi szokásokhoz?
  Olvasd tovább
 • A legegyszerűbb szilveszteri diétás koktélok

  Köztudott, hogy az alkohol tele van kalóriával. Ráadásul a koktélok számos olyan hozzávalókból készülnek, amelyek nem mondhatók éppen diétásnak.
  Olvasd tovább
 • Pezsgősvödör és koktél szett – alap kellékek szilveszterre

  Pezsgősvödörrel és koktél szettel nem csupán minőségi italokat készíthetünk, hanem egyediségünkkel is lenyűgözhetjük vendégeinket. Varázsoljunk igazi éttermi és bárhangulatot a házi bulinkba, két egyszerűen beszerezhető kellék segítségével.
  Olvasd tovább
 • Olcsó szilveszteri koktélok

  Szívesen koktéloznátok a barátokkal az év utolsó estéjén, de nem szeretnétek a szórakozóhelyeken több ezer forintot kiadni 1-1 pohár italra? Hívd össze a barátaidat és készíts vendégeidnek otthon olcsó szilveszteri koktélokat!
  Olvasd tovább
 • Pezsgőtúra champagne-ban

  Champagne a pezsgőjéről vált híressé, habár állítanak elő kis mértékben csendes bort is a vásárlóknak amit Coteaux Champenoisnak hívnak, de ennél vannak elismertebb és jobb (csendes) borok Franciaországban.
  Olvasd tovább
 • Egyszerű pezsgőkoktélok szilveszterre

  A pezsgőt luxus italként tartjuk számon, amely a legkelendőbb ital szilveszterkor. Az emberek többsége hagyományos módon, tisztán fogyasztja, de egyre népszerűbb koktélokban is.
  Olvasd tovább
 • Egy tálból iszogatunk – szilveszteri bólé receptek

  Kevesen tudják, hogy ez a ma is ismert ital egy angol tengeri győzelemnek köszönheti a létét. Napjainkban előszeretettel fogyasztunk bólét szilveszterkor. Közkedvelt ital, amely könnyen elkészíthető, hangulatos és ízletes is.
  Olvasd tovább
 • Szilveszteri vendégváró koktélok

  Nem minden koktél elkészítése igényel mixertudást. Vannak egyszerű és könnyen elkészíthető szilveszteri koktélok, amelyeket bátran a házi bulikon is elkészíthetünk.
  Olvasd tovább

Keresés