Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • 3 tipp az újévi fogadalmak listájára


  Szerző: szilveszter.hu
  3 tipp az újévi fogadalmak listájára
  Bátran kijelenthetjük, hogy december senkinek sem könnyű hónap, hiszen a munka és a tanulás terhei a tetőfokára hágnak. Azonban a karácsonyi menü és a szilveszteri fogások mindig egy kis menedéket nyújtanak számunkra, ilyenkor nem figyelünk oda, hogy mit eszünk, mennyit mozgunk. Az újévi fogadalmak pontosan az ünnepi szezon alatt elkövetett kihágások ellensúlyozására lettek kitalálva. Azonban figyelnünk kell arra, hogy olyan dolgokat fogadjunk meg, amelyeket be is tudunk tartani. Nem a hirtelen nagy változások megvalósítása a cél, hanem hosszútávú, pozitív szokások kiépítése, amit nem lehet máshogy megvalósítani, mint apró lépésekkel.
   
  Vigyázzunk környezetünkre
  Minden eddiginél nagyobb hangsúlyt kapott a környezetünk védelmét hangsúlyozó narratíva az idei évben, és jó okkal. Nehéz állást foglalni, hogy valójában mennyire súlyos is a helyzet, de nincs vesztegetni való idő. Előbb-utóbb mindenképpen át kell állni egy környezettudatos fogyasztási módra, és inkább előbb, mint utóbb. Ez nem is olyan nehéz, mint azt sokan gondolnák. A legegyszerűbb módja a környezettudatos életmód megkezdésének a szelektív hulladékgyűjtés megkezdése. Nem kell hozzá más, mint pár doboz vagy zacskó, amibe külön gyűjtjük a papír és a műanyag hulladékot. Tenni a környezetünkért fantasztikus dolog! Mindenkit jó érzéssel tölt el, ha reménnyel és bizakodással gondolhat a jövőre, és tudhatja, hogy része volt annak a jövőnek a megteremtésében. Mindenkit arra bátorítunk, hogy mostantól kezdje el szelektíven gyűjteni a hulladékot, hogy együtt egy szebb jövőt alkothassunk. 
   
  Ápoljuk az emberi kapcsolatokat
  Életünk azonban nem csak a környezetünktől függ, sok más aspektus is befolyásolja, hogy milyen irányba haladunk, és hogy sikerül-e elérni a kitűzött céljainkat. Sokak szerint életünk egyik legmeghatározóbb része az emberi kapcsolatok kialakítása és ápolása. A legfontosabbak azok a személyek, akik a legközelebb állnak hozzánk, tehát a szűk családunk, akikkel együtt élünk. Élettársunk, gyerekeink, esetleg szüleink. A mindennapok rohanásbában sajnos pont ezekkel az emberekkel lehet a legkönnyebben és legészrevétlenebbül rossz szokásokat kialakítani. Használjuk ki az új év nyújtotta lehetőséget arra, hogy megfigyeljük, milyen rossz szokásokat alakítottunk ki emberi kapcsolataink terén, és próbáljunk meg kiutat találni belőlük. A szűk családon kívül szinte mindenki a munkatársaival tölti a legtöbb idejét, arra azonban, hogy ezekkel az emberekkel jó kapcsolatot ápoljunk, általában még kevesebb időt fordítunk. A munkánk minősége szempontjából rendkívül fontos, hogy jól érezzük magunkat munkahelyünkön, és barátságokat alakítsunk ki. A szűk családon és a munkatársakon kívül szánjunk arra is egy kis időt, hogy ápoljuk a kapcsolatunkat nagyszülőkkel, unokatestvérekkel, nagybácsikkal és nagynénikkel. Ha bizonyos időközönként átmegyünk egy tálca sütivel, hogy beszélgessünk egy kicsit vagy társasozzunk, már hatalmas előrelépést tettünk. Mindig megéri extra erőfeszítést beletenni abba, hogy ápoljuk emberi kapcsolatainkat, hiszen nincs rosszabb dolog, mint a magány. Kerüljön fel az is az újévi fogadalmaink közé, hogy jövőre sok új barátot fogunk szerezni, és régi családi kapcsolatainkat ápolni fogjuk!
   
  Fordítsunk saját magunkra is időt
  Most, hogy már rendbe raktuk a környezetünket, visszaállítottuk magunkban a belső békét, ideje, hogy saját magunkkal is törődjünk végre egy kicsit. Hiszen mindez haszontalan, hogy ha nem vagyunk ott épen és egészségesen, tele energiával, hogy élvezzük az életet, amit felépítettünk magunknak. Nyugodtan vonuljunk el néhányszor egy-egy órára az ünnepek alatt, és gondoljuk végig a saját életünket. Mit szeretnénk elérni, min szeretnénk változtatni, esetleg vannak-e olyan dolgok, amiket már évek óta halogatunk, de már nagyon meg szeretnénk csinálni. Például elmenni egy félelmetes, de már égetően szükséges foghúzásra, vagy egy alapos bőrkezelésre. Az egyik legfontosabb része testünknek az arcunk, hiszen ez az első dolog, amit meglátunk reggel a fürdőszobában, sőt az első benyomás szempontjából is nagyon fontos. Ha fáj a fogunk, bizonyos tüneteket érzékelünk, ne halasszuk tovább a fogorvosi konzultációt, hiszen lehet, hogy egy fájdalmas, de mindent megmentő foghúzás vár ránk. A bölcsességfog húzás az egyik legijesztőbb beavatkozás, azonban a modern orvostudomány fejleményeinek köszönhetően már közel sem olyan félelmetes. A beavatkozás után a húzás helyét fertőtlenítik, és néhány nap múlva már olyan, mintha mi sem történt volna. 
   
  3 tipp az újévi fogadalmak listájára
   
  Az újévi fogadalmak sokszor elcsépeltek, de vannak olyan dolgok, amiket valóban érdemes megfogadni. Előbb-utóbb sort kell keríteni arra, hogy elkezdjük védeni környezetünket, ápolni emberi kapcsolatainkat és végre időt fordítani saját magunkra. Nincs is erre jobb alkalom, mint az új év!

   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés