Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • A sziget, ahol 12 szőlőszem hozza meg az újévi szerencsét


  Szerző: szilveszter.hu
  A Kanári-szigeteket egész évben az üdülési szezon jellemzi. A csodálatos klímában a szigetcsoporthoz tartozó Tenerifén karácsony és szilveszter körül is mindig dugig vannak a szálláshelyek, olvasható a Holiday in Tenerife utazási portál blogjában.
   
  Miért a nagy népszerűség?
  Az Európai Unió területén szinte a Kanári-szigetek az egyetlen üdülőhely, ahol télen is nyári ruhában járhatunk, napozhatunk és fürödhetünk, mert az időjárás engedi.
   
  A sziget, ahol 12 szőlőszem hozza meg az újévi szerencsét
  Szilveszterkor is megtelnek a vendéglátó egységek teraszai, mert mi lenne szebb és hangulatosabb, mint a csillagos ég alatt elfogyasztani az év utolsó vacsoráját a családdal és barátokkal. Az este éjfél előtti része itt is a finom falatokról szól. 
   
  Szilveszteri szokások
  Már a készülődés során sem feledkeznek meg a szerencsét hozó szokásokról. Ilyen például a piros alsóneműk viselete, mely a hagyományok szerint szerencsét és szerelmet hoz az új évre. Ez eredeti spanyol szokás, de ismerős az olaszoknak is, hisz náluk is létezik.
   
  Szilveszterkor a szőlő fogyasztása több mint 100 éves tradíció, s mint minden szokásnak, ennek is vannak szabályai.
  Mi a teendő, ha csodás évet akarunk?
  A lényege: van 12 szőlőszemed, amit az éjfél előtti 12-t kongató harangszóval kell elfogyasztanod. Minden szőlőszemre nagyjából 3 másodperc jut, de fontos, hogy az összes szőlőszemnek el kell fogynia mielőtt az utolsót, azaz az éjfélt üti a harangszó.
  Ha sikerült, akkor a babona szerint szerencsés lesz az új esztendő.
   
  Az év első napján nagyon sokan töltik idejüket az óceánparton, hisz az óceánban való fürdőzés jelképezi a megtisztulást, így ezzel és fogadalmakkal kezdik az új esztendőt.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: szilveszter 2021

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés