Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Ez az utolsó szilveszterünk kamuvirslikkel

  51%

  Ez az utolsó szilveszterünk kamuvirslikkel
  Forrás
  Jövő nyártól lépnek életbe azok a szigorított szabályozások, amelyek értelmében kevesebb virsli kerülhet a boltok polcaira. Ez persze csak papíron lesz így, több mint valószínű, hogy a gyártók más fantázianéven fogják forgalomba hozni a termékeiket.

  Fontos változás, hogy a hústartalmat az eddigi 40 százalékról 51-re kell emelni, ha ezt nem teszik meg a gyártók, akkor nem nevezhetik a termékeiket virslinek. A silány termékek elleni harc újabb állomása ugyan örvendetes, de aligha fognak ettől eltűnni a rossz minőségű élelmiszerek. Ha nem is virsliként, de más néven még ugyanúgy forgalomban lesznek.

  Apró kiskaput azonban még hagy a rendelkezés a gyártóknak, hiszen az új szabályok életbe lépésével az eddigi maximum 30 mm helyett csak 26 mm lehet a virsli megengedett maximális átmérője. Kisebb virslibe értelemszerűen kevesebb húsra is van szükség, de kíváncsian várjuk, hogy miként fog átalakulni jövő szilveszterre a virslik piaca.

  Az új előírás rendelkezik az úgynevezett MSM felől is, ez nem lehet majd 10 százaléknál több a virsliben. Az MSM alatt az állat azon részeit értik, amelyek tudományos értelemben nem nevezhetők húsnak, mert nem képezik az állati vázizomzat részét (baromfi esetében például ide soroljuk a nyakat és a szárnyvégeket). 
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: hentes, hús, tiltás, virsli

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés