Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Egyre népszerűbb szilveszteri ital a habzó bor

  Egyre népszerűbbek a habzó borok fogyasztása szilveszterkor, annak ellenére, hogy Magyarországon a habzó bor-ivás kultúrája még nem olyan fejlett, mint Olaszországban.
   
  A habzó borokat sokan a pezsgővel és a champagne-nal hasonlítják össze. A legtöbb ember valójában nem is tudja, hogy mi a különbség a pezsgő és a habzó bor között.
   

  A habzó bor nem pezsgő

  Minden pezsgő bor, de nem minden bor pezsgő. A már szinte szállóigévé vált mondat a habzó bor és a pezsgő esetében is igaz. A habzó bort ugyanis az emberek többsége összetéveszti a népszerű szilveszteri itallal. Az alábbiakban azonban megtudhatod, hogy miben különbözik a két alkoholos nedű.
   

  Mi a különbség a pezsgő és a habzó bor között?

  Míg a pezsgő a „második erjedés” során nyeri el a széndioxid tartalmát, addig a habzó bor elkészítését a szódavíz-készítéshez lehet hasonlítani: a bort palackozás előtt széndioxiddal dúsítják, majd 1-2 hét elteltével már fogyasztható is.
   
  Jellege sokban hasonlít a pezsgőhöz, így igazi szilveszteri ital mindazok számára, akik szeretnének valami új és egyedi itallal koccintani szilveszterkor.
   

  Habzó bort szilveszterre!

  Habár legelterjedtebb szilveszteri ital a világon a pezsgő, de egyre népszerűbbek a habzó borok is. Míg korábban mindenki édes pezsgővel koccintott éjfélkor, addig manapság egyre többen köszöntik az újévet 1-1 pohár habzó borral.
   
  A tudatos habzó bor-vásárlás mellett sajnos elszaporodtak azon esetek is, amikor a vásárló pezsgő helyett gyengébb minőségű habzó bort vásárolt. A csomagolások ugyanis nagyban hasonlítanak egymásra, ezért érdemes alaposan megnézni a palackokat.
   
  A habzó borok ideális mindazok számára, akik egy könnyedebb itallal szeretnének koccintani szilveszterkor. Magyarországon nem kiemelkedő a habzó bor gyártása, azonban Olaszországban igen nagy kultúrája van az egyre népszerűbb szilveszteri italnak. Ha igazán minőségi és tradicionális nedűvel szeretnénk koccintani újév napján, akkor szerezzünk egy jobb fajta olasz Prosecco-t.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés