Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Szilveszter a világ nagyvárosaiban!


  Szerző: Ivanyos Judit

  Kívánságeső New York-ban

  Szilveszter New York-ban
   
  Minden évben mintegy egy milliós tömeg gyűlik össze a Times Square-en az újév köszöntésére. A híres szilveszteri gömb fémjelzi legjobban a szilveszteri eseményt, amely egészen december 30-a éjfélig egy múzeumban rostokol, és bárki beledobhatja újévi kívánságát. Majd szilveszter napján 6 órakor a legmagasabb felhőkarcoló tetején felbukkan a várva várt gömb. Éjfélkor pedig kirobban és a cetlik – milliók kívánságaival – szerte-széjjel hallanak, kavarognak a Times Squer-en.
   
  Ezen kívül tartanak musical előadásokat, van konfetti áradat, lufieső, tűzijáték és persze sztárok, hírességek is fellépnek - a stílszerűen Cosmo/címlaplány-ra keresztelt - óriásszínpadon. Többek között - az utóbbi időben berobbant és hatalmas sikereket bezsebelő - Tayol Swift zenéjére táncolhatták át magukat a mázlista New York-iak az újévbe.
   

  Fantasztikus tűzijáték Londonban

  London
   
  Londonban sem aprózták el az év utolsó éjszakáját. Az ezernyi kis pub és étterem zsúfolásig megtelt ünneplő, később egyre inkább dülöngélő, tivornyázó londoniakkal. Éjfél felé közeledve pedig, aki tehette a Big Ben felé vette az irányt. Amikor pedig az óra 12 ütött, a világ egyik leglátványosabb tűzijátéka vette kezdetét London szívében.
   

  Párizs – visszaszámlálás a diadalíven

  Párizs
   
  A világ legszebb sugárútján a Champs-Elysées-n először szilveszterkor volt látható, háromnegyed 12-kor szuper látványos fényjáték. Emellett a Diadalívre vetített képeket is megcsodálhatta az ünneplő tömeg. Az egyedülálló fényshow a párizsi életművészetet szimbolizálta, de környezetvédelmi témákat is felvetett, mivel az év végén Párizsban rendezik a klímakonferenciát. Éjfél előtt visszaszámlálás vette kezdetét a Diadalíven, ezt követően reflektorokkal világították meg a párizsi eget. Az ünnepség alatt leállították a gépkocsiforgalmat, így a gyalogosok vehették birtokukba az egész sugárutat.
   

  Berlin - utcabál 2 kilométeren

  Szilveszter Berlinben
   
  Közel egymillió ünneplő érkezett a berlini Brandenburgi kapuhoz. A minden évben megrendezett szilveszteri utcabál – nagyjából két kilométeres szakaszon – a Brandenburgi kaputól a Győzelmi emlékműig tartott – telis-tele kisebb színpadokkal, bódékkal, árusokkal büfékkel. Többek között fellépett a néhai Communards vezéralakja Jimmy Sommerwille, a világhírű hegedűművész David Garrett, és a mindenki kedvence, színész énekes, David Hasselhoff is.

   

  Bécs – a klasszikusoktól a gigapartikig

  Bécs szilveszterkor
   
  A még ma is pompázatos Bécsben nagy múltra tekint vissza az óévbúcsúztatás. A legutóbbi szilveszterkor, ahogy 1975 óta minden évben hallható volt a Bécsi Filharmonikusok Beethoven IX. szimfóniája a Wiener Konzerthausban. Emellett előadták bécsi Staatsoper és a Volksoper Johann Strauss A denevér című operettjét, illetve Shakespeare Vízkereszt, vagy amit akartok című darabját is. A belvárosi mulatókban és kisebb színháztermekben színészek és stand up-osok szórakoztatták a nagyérdeműt. A Gartenbau mozitermében pedig osztrák szilveszteri kabaré és évértékelő várta a politikára élezett ünneplőket. Klasszikusok mellett volt elektronikus zenei fesztivál is a Wiener Stadthalle rendezvényközpontban.
   

  A „budapesti négyszög”

  Budapest szilveszter
   
  Végül, és persze nem utolsó sorban, kishazánkról is essen pár jó szó. Majdnem minden megyeszékhelyen koncertekkel, éjféli himnusszal és tűzijátékkal szórakoztatták a nagyérdeműt. Lassan világszinten buli fővárossá avanzsáló Budapesten pedig idén is utcai óévbúcsúztatók várták az ünnepelni vágyókat. A már megszokott buli háromszög – Nyugati tér, Oktogon és Vörösmarty tér – idén egy negyedik „szöggel”, a Március 15-e térrel egészült ki. Az utcai óévbúcsúztatókat koncertek, dj-k és fergeteges hangulat várta.
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés