Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Szilveszteri utazás a családdal

  Bár az óév ünneplése általában a felnőttek szórakozásáról szól, mégis egyre többen utaznak el a családdal és töltik a gyerekekkel a szilvesztert szállodában.
   
  Évről évre nő a szilveszteri utazások száma. Az év végére rendszerint teltházzal üzemelnek belföldön a színes programokat és szórakozást kínáló szállodák. A legtöbb hotel nemcsak felnőtt programokkal várja a kikapcsolódni és felüdülni vágyó vendégeket, hanem a legkisebb gyermekek igényeit is kielégítő szórakozási lehetőségeket is kínálnak a családoknak. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legfontosabb szempontokat, amelyek hozzájárulnak a tartalmas és szórakoztató szilveszteri családos utazáshoz.
   
  Szilveszteri utazás a családdal
   
  A szilveszteri családos utazás népszerűsége abban rejlik, hogy egyszerre nyújt a felnőtteknek érdekes és tartalmas kikapcsolódást, a gyermekeknek pedig egy életre szóló, maradandó élményt. A szállodák többsége ugyanis felismerte, hogy a családok részére – a párokkal, vagy barátokkal érkező vendégekkel ellentétben – komplexebb szolgáltatások kialakítására van szükség, ugyanis nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek igényeinek kielégítésére is törekedni kell. Míg egy gyermekek nem érzik jól magukat a felnőtteknek szervezetett programokon, addig a felnőtteknek is biztosítani kell, hogy függetlenül a gyermekektől, méltó módon ünnepelhessék meg a szilvesztert.
   

  Élményfürdők, csúszdák

  A szilveszteri családos utazás szinte elképzelhetetlen medencék nélkül. Azok, akik szilveszterkor a családos utazás mellett döntenek, előszeretettel választják az élményfürdővel rendelkező szállodákat. A gyermekbarát szállodákban ugyanis a szaunákon, a felnőtt medencéken és csúszdákon kívül gyermekmedencével, gyermekpancsolóval, gyermekcsúszdákkal, sőt, akár gyermek szaunákkal is várják a vendégeket, ahol együtt szórakozhat a család.
   
  Magyarországon évről évre elkészítik a hazai élményfürdőket összemérő Top 10-es listát. A legnépszerűbb fürdőhelyeket megmutató ranglista a vendégek szavazatai alapján készültek. A fürdők többsége saját szállodával rendelkezik, de számtalan minőségi szállás közül válogathatnak az utazók a településeken és környékükön.
   

  Szilveszteri családi és gyermekprogramok

  Szilveszterkor általában minimum 3 éjszakás tartózkodás mellett foglalhatunk szállást gyermekbarát szállodákba. A jó szállodák nemcsak szilveszter estére rendeznek műsort, hanem a négynapos tartózkodás egésze alatt biztosítanak családi és gyermekprogramokat, ahol együtt az egész család, vagy külön a gyermekek játszhatnak képzett animátorok, vagy óvónők felügyelete mellett.
   

  Animátorok

  Egyre több magyarországi szállodában találkozhatunk a külföldön már bevált, és egyben nagy népszerűségnek örvendő animátorokkal, akik a legkisebbek szórakozását biztosítják játékos és ügyességi programok szervezésével. A nap közbeni gyermekfoglalkozások lehetővé teszik, hogy amíg a gyermekek a képzett animátorokkal játszanak, addig a felnőttek akár kettesben fürdőzhetnek, wellness szolgáltatásokat vehetnek igénybe, sétálhatnak, vagy csak szimplán élvezhetik az egymással töltött időt, a gyermekek nélkül.
   

  Gyermekmegőrzés

  A nagyobb szállodákban képzett óvónők foglalkoznak a gyermekekkel, amíg a felnőttek programokon, vagy kezeléseken vesznek részt. A gyermekmegőrzés játszóházban történik, így nemcsak szakszerű felügyelet alatt vannak a gyermekek a felnőttek távollétében, hanem szórakoztató és ügyességi játékokkal foglalják le a legkisebbeket. A gyermekmegőrzés ideje szállodánként eltérő, célszerű a szolgáltatásról már utazás előtt informálódni.
   

  Szilveszteri mini disco a gyermekeknek

  Míg a szilveszteri gálaműsorok elsősorban a felnőttek szórakoztatására hivatottak, addig a gyermekek mulattatására külön mini discot rendeznek. A gyerekdisco lehetőséget biztosít a szülőknek, hogy a gyermekek biztonságos távollétében méltóképpen, felnőtt módon ünnepelhessék meg a szilvesztert. Ráadásul a gyermekek így belátható távolságon belül vannak a szülőkhöz, így bármikor dönthetnek a közös szórakozás mellett is.
   

  Családi szoba

  A szilveszteri utazás a családdal elképzelhetetlen családi szoba nélkül. A szállodák többsége, korlátozott számban rendelkeznek családi szobával, ahol külön a felnőttek és gyermekek részére fenntartott lakrészekben biztosítják a kényelmes, ugyanakkor praktikus elhelyezést.
   
  Szilveszteri utazás a családdal
   
  Akkor sincs gond, hogyha a családi szobák már beteltek, két egymás melletti, egybenyíló szobával ugyanis szintén zavartalan és kényelmes elhelyezés biztosítható a családoknak.
   
  Még utazás előtt érdemes tájékozódni a szállodában a baba és gyermekkellékek felszereltségéről. A gyermekbarát szállodákban alapvető elvárás, hogy baba és kisággyal, babaszékkel, tejmelegítővel és hasonló gyermekfelszerelésekkel rendelkezzenek, ráadásul igencsak megkönnyíti a bepakolást is.
   
  Célszerű előre figyelmeztetni a szállodákat arról, hogy mely kellékekre tartunk igényt, hogy azokat előre be tudjál készíteni a szobába, és esetlegesen értesíteni tudjanak bennünket utazás előtt, amennyiben már nem rendelkeznek szabad kapacitással.
   
  A családos utazás nem könnyű, de a megfelelő gyermekbarát szálloda kiválasztása, a gyermekprogramok és szolgáltatások megléte jelentősen megkönnyíthetik és élvezetesebbé tehetik a szilveszteri mulatozást. Ne sajnáljunk időt fordítani a megfelelő szilveszteri szállás megtalálására. Foglaljunk időben, még a csúcsszezon előtt szobát, ráadásul az előfoglalást a szállodák többsége kedvezményekkel biztosítja.
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés