Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés

Notice: Undefined variable: totalRows_aktualis_kategoria_szulo in /var/www/clients/client1/web160/web/cikk_belso.php on line 143
 • Arcformák és sminktippek - I. rész

  Sokfélék vagyunk, más és más az arcformával rendelkezünk. Vegyük most sorra a főbb arcformákat, és a hozzájuk illő sminkelési tanácsokat, hogyan kell kiemelni, kontúrozni.
   

  Ovális az ideális!

  A lényeg, hogy minden esetben a sminkkel igyekszünk az optimális (vagyis az ovális arcformához) igazítani sminkünket.
   
  Mivel mindenkinek más a bőre és a hajszíne, így az ideális arcpír is más-más színű. A világosabb bőrű és hajú hölgyeknek ajánlottak a pinkes-rózsaszínes árnyalatok; a sötétebb bőr és hajhoz a melegebb barnás és barack színek, míg a vörös hajhoz inkább a sárgásabb árnyalatok illenek.
   

  Szív alakú arc

  Példák: Christina Ricci, Reese Witherspoon, Jenny McCarthy
   
  Cristina Ricci
   
  Jellemzői:
  A homlok és az állrész a szemkörnyékhez és az orcákhoz képest keskeny. Kissé kihegyesedő arcforma, amely a homlok felé szélesedik ki. Itt korrigálnunk kell a széles formát, vagyis rövidíteni.
   
  Frizura:
  Az ideális frizura a félhosszú, állig érő fazon. Homloknál fésüljük rá a frufrut, áll környékén pedig a hajat kifele. Előnyös a hullámos vagy lépcsőzetesen vágott, kócos hatású haj, mely az áll alatt és körül is fut.
   
  Smink tipp:
  Bátran hangsúlyozzuk ki az ajkunkat akár szájfénnyel vagy rúzzsal, hogy a hangsúlyt eltereljük a széles homlokról az áll felé. Az előre ugró hegyes állat kerekebbek tüntethetjük fel úgy, hogy az orr felé, az áll alsó részét egy picikét sötétebb púderrel fedjük be. Vigyázzunk, hogy az átmenet a púderek felvitelénél jó összedolgozott legyen, és ne látszódjon éles átmenet köztünk.
   

  Szögletes arc

  Példák: Demi Moore, Angelina Jolie, Rosario Dawson
   
  Angelina Jolie
   
  Jellemzői:
  Széles és csontos arc, határozott homlok és állrésszel.
   
  Frizura:
  Vállra omló frizura előnyös ennél az arcformánál. Rövid haj esetén az arc körül lépcsőzetesen vágott fazonok, ahol a fejtetőnél emeltek. Szintén jól áll ehhez az arcformához a lazán félreeső hosszabb frufru.
   
  Smink tipp:
  Érdemes enyhíteni az arc kemény vonalait. Az arc két felső arcszögletébe felvitt pirosítóval ez a formát finomíthatjuk, lágyíthatjuk a vonalakat. Vigyünk fel világosabb púdert az arccsontunk felett, a szem vonalánál magasabban. A kiugró állcsontot úgy tudjuk „eltüntetni”, hogy alá barnás alapozót használunk, melyet szépen össze dolgozzunk a világosabbal.
   

  Keskeny arc:

  Például: Sarah Jessica Parker
   
  Sarah Jessica Parker
   
  Jellemzői:
  Szögletes az arc, de szűk formában, legtöbbször hosszúkás orral.
   
  Frizura:
  A jó frizura megválasztásánál ügyeljük arra, hogy ne legyen se túl hosszú, se félhosszú. A bubifrizura kerekíti optikailag ezt az arcformát.
   
  Smink tipp:
  Szélesítenünk kell az arcot, ezt egy friss színű pirosítóval megtehetjük – enyhén párhuzamosan az állcsonttal rakjuk fel, a fül felső része felé, a szem vonaláig. Az arc alsó és felső részét barnás árnyalttal árnyékoljuk, illetve a homlok tetejét a hajtőnél, és az áll alsó részét.
   
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés