Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Fenyő nélkül szabadon - kreatív ötletek karácsonyfa helyett


  Szerző: Ivanyos Judit
  Egyre többen választanak alternatív megoldásokat a klasszikus fenyő karácsonyfa helyett. Hogy miért? Környezetkímélő, egyedi, és nem utolsó sorban nem kell 5 percenként porszívózni a tűlevelek miatt.
   
  Habár gyönyörűek a feldíszített fenyők a lakásban, bizony évről évre nagy természeti károkat okoznak az ünnep miatti fakivágások. A természet védelmében sokan inkább alternatív megoldásokat választanak. Nekünk azért tetszenek ezek az ötletek, mert épp olyan csodás és karácsonyi hangulatot varázsolnak a lakásba, mint természeti társaik – csak éppen környezet kímélőek!
   
   
  Már korábban beszámoltunk otthon készíthető egyedi ajándékokról és karácsonyfadíszekről, most pedig formabontó karácsonyfa tippek következnek!
   

  Karácsonyi égősor a falra

  Fenyő nélkül szabadon - kreatív ötletek karácsonyfa helyett
  A karácsonyi égősor már önmagában megadja az ünnepi hangulatot. Tekerd fel karácsonyfa alakban a falra, és rakj mellé fadarabokat, fenyőágakat, díszeket, akár körbe is rajzolhatod krétával. Sokféleképpen variálhatod, minden nap változtathatsz rajta egy kicsit. Előnye, hogy szép, egyszerű és természetbarát ötlet.
   

  Fagyöngy fa helyett

  Fenyő nélkül szabadon - kreatív ötletek karácsonyfa helyett
  Szerezz be minél nagyobb, színesebb fagyöngyöket, és fűzd fel egy nagy drótra. Ha kész, akkor hajlítsd karácsonyfaformára, és helyezd fel néhány szög segítségével a falra. Egyszerű, egyedi és látványos megoldás – fából van, és mégis természetbarát.
   

  Tojástartó-karácsonyfa

  Fenyő nélkül szabadon - kreatív ötletek karácsonyfa helyett
  Gyűjts össze minél több tojástartót, fesd be őket zöldre, pirosra, vagy olyan színre, ami számodra leginkább szimbolizálja a karácsonyt. Ha készen vannak, akkor máris építheted a karácsonyfát, haladj alulról felfelé, lépcsőzetesen. Jó tanács: használj ragasztót, hogy ne dőljön össze a fa. Díszítsd tetszés szerint: színes fénylő tárgyakkal, pl. ahogy a képen is látod kávés kupakokkal.
   

  Csomagolópapír karácsonyfa

  Fenyő nélkül szabadon - kreatív ötletek karácsonyfa helyett
  Gondoltad volna, hogy fali dekorációs elemként is használhatod a csomagolópapírt? Szerezz be minél többet. Válassz olyanokat, amik harmonizálnak egymással, az a legjobb, ha a karácsonyfa színeit adják vissza. Vágj egyre rövidebb darabokat, és ragaszd őket egymás fölé, talpnak pedig ragaszthatsz egy kevés natúr színű zsinórt. Jó tipp: ragasztd a "karácsonyfát" egy hungarocell táblára, majd azt rakd fel a falra, vagy támaszd hozzá. A díszítéshez használhatsz színes gombokat, papírokat vagy karácsonyfadíszeket.
   

  Létrafa

  Fenyő nélkül szabadon - kreatív ötletek karácsonyfa helyett
  Szedj össze minél több faágat. Fogd meg a két leghosszabbat, és erős madzag segítségével erősítsd közéjük az egyre kisebb ágakat. Ha kész, díszítheted is. Egyszerűbb megoldás: fogj egy létrát, és tekerd rá az égősört, majd díszítsd fel, ahogy a karácsonyfát szokás. Ez is a fa hangulatát hozza vissza, előnye azonban, hogy nem okozunk kárt a környezetben.
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés