Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Három tuti adventi naptár gyerekeknek és felnőtteknek

  Ezeket te is meg tudod csinálni

  Fotó: jatszunk-egyutt.hu
  A karácsonyi készülődésnek napjainkban már elengedhetetlen kelléke az adventi naptárt, pláne ha kisgyermek is van a családban. Sokan az egyszerűbb utat választják és megveszik az előre gyártott naptárat a boltban, de sokkal nagyobb élmény, ha mi magunk készítjük el otthon, akár az egész család közreműködésével.
   
  Az adventi naptárat a hagyomány szerint egy édesanya találta ki, akinek a kisfia rengeteget kérdezgette, hogy mennyit kell még aludnia karácsonyig. Az anya ezért kartonpapírból készített egy adventi naptárat, amelynek minden ajtaja mögé egy kis ajándékot rejtett, hogy megkönnyítse kisfiának a várakozást.

   

  A házi készítésű adventi naptáraknak megvan az a hatalmas előnyük, hogy azt rakunk az egyes napokhoz, amit szeretnénk (vagy amire a gyermekünk, párunk vágyik). Így nem kell felesleges kacatokkal, vagy egészségtelen édességekkel megküzdenünk, ráadásul az adventi naptár készítése mókának sem utolsó. 

  Naptár papírgurigából

  Sokan nem gondolnák, hogy a wc-papír guriga az egyik legsokoldalúbb „alkatrész”, ha házi készítésű apróságokat szeretnénk csinálni. Adventi naptár készítésére is kiváló, festjük, vagy csomagoljuk, ezernyi ötlet megvalósítható vele.
   
  A mi kedvencünk a szaloncukros verzió, és ez az egyik legegyszerűbb is. Színes papír, vagy mintás csomagolópapír és szalag kell hozzá, az ajándékot a guriga belsejébe helyezzük, és a két végén összekötve lezárjuk, mint egy szaloncukrot. Ezután rendezhetjük körbe egy kartonlapra ragasztva, vagy akár fel is lógathatjuk egy hosszabb lécre, a lényeg, hogy a csomagokon jól láthatóak legyenek a számok, 1-től 24-ig.
   
  Fotó: ivaalex.blogspot.com

   
  Fotó: dekorok.blogger.hu

   
  Karácsonyfa gyufaskatulyából
   
  A gyufaskatulya az egyik legnépszerűbb alapanyag, ha adventi naptárról van szó, valószínűleg azért, mert ebből tudjuk a legegyszerűbben elkészíteni a naptárunkat. Különösebb kézügyesség sem kell hozzá, elég csak becsomagolni és formába rendezni a dobozokat, de aki cifrázni szeretné, annak csak a fantáziája szab határt. Stílusosan rendezzük karácsonyfa-formába, a számozott fiókokból könnyen ki lehet halászni a kis meglepetéseket.
   
  Fotó: noizona.hu

  Adventi naptár felnőtteknek
   
  Nem kell semmi rosszra gondolni, a következőkben nem az úgynevezett „felnőtt tartalommal” bíró adventi naptárakat vesszük sorra. Csupán ajánlunk egy olyan ötletet, amit a gyermekek valószínűleg nem, a felnőttek (például a kedvesünk) viszont annál inkább értékelnének. Nem is kell hozzá más egy ollón, kartonpapíron, ragasztón és csomagolóanyagon, na meg persze egy kis fantázián kívül.
   
  A kartonból kivágott köröket a csomagolóanyag segítségével gömbbé varázsoljuk, a hátukra pedig olyan ajándékot írunk, amilyet csak akarunk. Bizony, itt aztán eleresztheted a fantáziádat: „Elmegyünk korizni”, „Megnézünk egy filmet”, „Elutazunk egy wellness hétvégére”, stb. Garantáltan nagy sikere lesz, az ajándékokat pedig szinte bármikor beválthatja a kedvesed.
   
  Fotó: femina.hu
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés