Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • 2015-ös őszi sminktippek

  Íme pár tipp,  mire kell figyelnünk amikor sminkelünk. Úgy gondolom, célszerűbb, ha először a használt anyagokat nézzük! Lássuk sorban őket!
   
  Legelőször is tisztázzuk a kivitelt, a kinézetet, a stílust!
   
  őszi sminktippek

   

  Csillogós vagy matt?

  Egyértelműen matt!!! Esős időben ne csillogjon az a nappali smink. Kerüljük a csillogó finis hatást, a matt természetesebben hat. Ilyen időben a bőrünk fakónak tűnhet, fáradtnak, olyan élettelennek, ezért a csillogással csak elrontanánk a hatást, a helyes döntés a MATT, a mattítás. Bőrünk már nem napbarnított, így pár dolgot ki is pakolhatsz a sminkes kistáskádból, ilyenek például: a bronzosítók. Miért? Mert egy fakó bőr nem hat természetesnek, ha azt bronzosítóval kiemeljük, viszont üdébb hatást érhetünk el rózsaszínes árnyalatokkal!
  Amennyiben van lehetőséged használj mattító krémet, matt alapozót, matt rúzst és egyéb matt hatású termékeket (mattító lapok – ezekkel nap közben is tudsz korrigálni a sminkeden).


  Krémek


  Kerüljük a sűrű, nehezen felszívódó krémek használatát nappal, ezeket inkább használjuk este. Amennyiben szükségesnek látjátok a krém használatát, akkor válasszatok egy könnyű és gyorsan felszívódó fajtát, vagy mattító krémet - hogy az arcbőr könnyű maradjon, és ne legyen túl zsíros sminkelés előtt.

   


  Alapozók/nappali, színezett krémek

  Az alapozó legyen könnyű, és ezt az arcra felvitt enyhe primer rétegre vigyük fel. A nehéz és erősen fedő fajták – márkától függetlenül, a párás időben nem maradnak őrülten sokáig fixen a primer felületén, mert nehezek, sűrűek és nem tudnak az időben megszáradni, ha meg igen azt a pára visszalazítja.
  Aki nem használ, vagy nem szereti az alapozót, annak ajánlok bármilyen színezett nappali krémet. Természetesen a bőrhibákat könnyedén el lehet tüntetni korrektorral.
  Ez lehet BB, CC vagy DD krém. Ezekről régebben már írtam egy cikket – érdemes elolvasni milyet válasz.


   
  Krémes vagy por állagú festék? (alapozók, púderek, szemhéj színek stb...)


  Szerintem ez pont az a téma, ami sok pro és kontra érvet fel lehet sorakoztatni.
   
  • Por állagúak: ha rosszul viszed fel a primert, majd rá az alapozót, azt fixálod púderrel, esetleg fixálod sprével, és nem voltál alapos és precíz, nos ha ez kap némi nedvességet, akkor hajlamos, hogy a smink foltosra kopik. Vagy rosszul kented fel – foltosan primerezel, vagy foltosan alapozol, vagy túl sokat rétegezel fel. Természetesen nem lehetetlen a dolog, rutin kérdése, hogy csak a szükséges mennyiségekkel dolgozzunk.
   
  • Krémes állagúak: az alapozók, arcpírek, szemhéjfestékek és minden olyan termék. ami krémes, az az állagból adódóan, könnyebben tapadnak a bőr felületéhez, ezáltal könnyebben is megmaradnak a bőrön. Itt is lehet ám hibákat elkövetni, gondoljuk csak egy rosszul felkent arcpirosítóra (pl. az egyik oldalra többet kensz, vagy erőteljesebben – így elmozdulhat a primer + alapozó alatta stb...stb... stb...)

   
  2015-ös őszi sminktippek

   
  Szempillaspirálok


  Ebben a témában is már nyilatkoztam. A fő kérdés, hogy ki mit szeret, milyen fajtát – vízálló, csepp és nedvesség álló (szerintem ilyen nincs is...) vagy a sima szétfolyósat. Javaslom a vízállót. Menjünk biztosra!
   
  aaa


  Rúzs vagy szájfény

   

  Ízlések és pofonok, ki mit szeret. Az időjáráshoz, ha kell választanom rúzst, én biztosan egy jó kis matt árnyalatot választanék, és kötelező jelleggel ceruza használatával. A matt a nyerő, emlékeztek, ugye?! A szájfény az fényes, de ebből is lehet matt változatot kapni. Lip stain: imádom! Sokkal tartósabb, mint a rúzs és a szájfény, és a színe is jobban megmarad.


   
  És hogy Én, mint smink és maszkmester mit használok?


  Az ilyen időjárási viszonyokhoz egy tipikus nappali sminkem: primer, korrektor, színezett krém, barackos-narancssárgás arcpír, szempillaspirál és lip stain.
   
  Nappali sminkem


   Egy esti (bulizós) sminkhez: primer, korrektor, könnyű alapozó, arcpír, alkalomhoz illő szemhéj (vagy enyhén barnás színek, vagy barackos alappal egy tusvonal), szempillaspirál és matt rúzs.
   

   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés