Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Így tüntesd el a szemkarikákat és táskákat!

  Ahogy ígértem, folytatom az előző cikkel elkezdett témát, mely főleg a bőr elszineződéseiről és a szemkarikákról és a szem alatti táskákról szól. Nézzük csak alaposan mitől van, mi ez, miért van, és hogyan kezelhetjük a smink nézőpontjából!
   
  A szemkarika.... fránya egy valami, megriaszt minket ahányszor reggel (is) a tükörbe nézünk. Bárcsak totál eltűnne és nem virítana a szemünk körül! Van amelyik barnás, van amelyik félig van, van olyan amelyik csak alul vagy felül, de a lényeg, nem szeretjük és a fő cél, hogy eltüntessük.
   

  Mi okozhatja a szem körüli karikákat, és a táskákat?

  Nagyon sok minden, sorolok néhányat: alváshiány, nem megfelelő táplálkozás, vérszegénység, stressz és nem utolsó sorban genetikai adottságok.
   
  Sokszor előfordul, hogy a belső szemzugban felgyülemlenek a krémekben vagy a sminklemosókban található zsírok – ez arra utal, hogy ezek a termékek nem megfelelőek. Itt a bőr sokkal érzékenyebb, öregedésre hajlamos. Használjuk kifejezetten erre a célra meglévő termékeket.
   
  Szem alatti karikák és duzzanatok esetén ajánlott a több alvás, a fizikai és lelki terhelés csökkentése.
   
  Ezerszer hallottam, hogy a több folyadékbevitel enyhíti – nos, ez nem minden esetben működik.
  A szem alatt lévő kisebb, ödémás táskák vízvisszatartási zavarokra is utalhatnak, vagy veseműködési zavarokra. A szemhéj alatti kis, halványkék erecskék egyértelműen a viszeresedési hajlam jelei, keringési zavarokra utalnak – máj, vese vagy lép (ahol a méreganyagok felgyülemlenek).
   
  A szemhéj ödéma főleg a 40 éves kor felett jelentkezhet – bőrbetegség, rosocea, allergia és szénanátha is hozhatja ki.
   
  Amennyiben állandósul a szemhéj puffadás érdemes kivizsgáltatni, mert ez pajzsmirigy vagy tüdő megbetegedés gyanúját hordozhatja.
   
   

  Hogyan kezeljük?

  Bátran lehet házi praktikákat kipróbálni, íme néhány tipp:
  aaa
  • Kamillás borogatás, reszelt burgonya – bőrfeszesítő, ránckisimító, uborka szelet. Hársfa vagy búzavirág teából készíthetünk borogatást.
  • A petrezselyemből készült borogatás is hatásos tud lenni, leviszi a duzzanatokat.
  • A zöld teás borogatás (a kihűlt filtert helyezzünk a szemünkre) felfrissíti a szemet és szépít is.
  • Pihenjünk sokat, igyunk legalább 1-1,5 liter folyadékot. 
  • Vigyünk be elegendő vitaminokat a szervezetünkbe.
  • Ápoljuk a szemkörnyékét minden nap, reggel és este szemkörnyékápoló termékekkel.
  • Kerüljük a füstös, poros levegőt, óvjuk szemünket a huzattól, és ha erősen süt a Nap egy jó szemüveg feltétlenül szükséges!
    
   
  Amennyiben a tünetek nem enyhülnek, forduljunk szakemberhez.
   

  Hogyan sminkeljünk?

  Ha a szemed karikás, akkor szükséged van egy, a bőrszínedtől egy fokkal világosabb korrektorra. Finom mozdulatokkal oszlassuk el a már hidratált bőrre. Felvihetjük ecsettel vagy a gyűrűsujjunkkal, az utóbbi esetben finom, doboló mozdulatokkal. Figyeljünk arra, hogy ne vigyünk fel túl sokat, mert az beállhat az apró ráncokba. Sminkeléskor kerüljünk a sötét színeket, ezek csak kiemelik, amit igyekszünk eltüntetni.
   
  Így tüntesd el a szemkarikákat és táskákat!
   
  Ha táskás a szemed, akkor azt a rész kell világosítani, ahová ez a fránya árnyékot vet. Ez lehet alul, felül vagy bárhol. Igyekezzünk a szemhéjon optikailag csökkenteni a duzzadtságot. Ilyenkor kerüljük a fényes, csillogós színeket, használjuk mattabb, púderosabb árnyalatokat, mint a barna vagy a zöld.
   
  Így tüntesd el a szemkarikákat és táskákat!
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: szépségtippek

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés