Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • Mit vegyél fel egy céges karácsonyi buliba?

  Ruha- és sminktippek az év utolsó megpróbáltatásához


  Szerző: Ivanyos Judit
  Ma már hazánkban is egyre népszerűbbek a céges bulik, amelyeket rendszerint az ünnepek alatt vagy közvetlenül előtte tartanak. Bármennyire is ódzkodsz a dologtól, jobban teszed, ha nem pont az napra jelentesz beteget. Nem is gondolnád, de még profitálhatsz is a kellemetlennek hitt helyzetből. Egy-egy kellemes hangvételű beszélgetéssel, pár jól irányzott mondattal máris beloptuk magunkat a feleleteseink, kollégáink szívébe.
   
  Céges buli

  Mit vegyünk fel?

  Első lépésben érdemes előre informálódni a munkahelyi buli öltözködési szokásairól. Ha megszabott dress code-ot írnak elő, könnyebb dolgod van, mivel ilyenkor csak az öltözék típusnak megfelelő paramétereket kell betartanod. A dress code fajtákról nem árt tájékozódni, elsősorban Formal, a Semi-formal, a Smart Casual és a Business Formal típust ajánjuk figyelmedbe. 
   

  Se alul, se túl!

  Ha nincs megkötés, abban az esetben az „aranyközép út szabályt” javasoljuk, ne legyél túl elegáns, de ne a szokásos utcai göncödet öltsd magadra. Gondolj csak bele, ha túl öltözöd a partit, akkor sokkal jobban ki leszel téve a tekinteteknek, így nehezebben tudod majd elengedni magad. Ha pedig alulöltözöd, abból azt a képet sugárzod magadról, hogy neked nem elég fontos az esemény.

  Céges buli szettek
   
  Érdemes tehát egy árnyalattal elegánsabb szettet választani, mint amiben dolgozni szoktál. Lehet ez egy tűszoknya ing kombináció, de felvehetsz egy elegánsabb (nem farmer) nadrágot egy szép, akár mintás blúzzal. Ha túl egyszerűnek érzed az öltözéket, játszhatsz a kiegészítőkkel – mindig feldobja a szettet egy csinos retikül vagy egy dekoratív nyaklánc, fülbevaló.
   

  Sminktippek

  Füstös szemek
   
  Az öltözködéshez hasonlóan a sminket és a frizurát sem szabad túlzásba vinni. A céges összejövetelek általában nem csillárszaggató bulikba torkolnak, inkább csak pár óra kötetlen beszélgetésről szólnak. A mindennapihoz képest persze választhatsz feltűnőbb sminket. Jó tanács: csak a szádat vagy csak a szemedet fesd ki, ellenkező esetben könnyen nevetség tárgya lehetsz.
   
  Telitalálat lehet a sejtelmes fürtös szem az alakalomra, vagy bármilyen decens ünnepi smink. Fontos azonban odafigyelni, hogy télen máshogy kell sminkünket előkészíteni, mint a melegebb időszakokban. Nem szükséges azonnal fodrászhoz rohannod az esemény miatt, rengegeg gyorsan és egyszerűen elkészíthető partifrizurát varázsolhatsz magadnak otthon is. 
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket

Keresés