Szilveszter.hu

NAP

ÓRA

PERC

MP

A szilveszterig

hátra

lévő

idő

Belföldi szállások Külföldi szállások ProgramokKépeslapküldés
 • A windsori kastély karácsonyi dekorációja

  II. Erzsébet otthonát gyönyörűen díszítették fel

  Lélegzetelállító a kastély
  A koronavírus miatt a kastélyt hónapokig zárva tartották a turisták számára, ám a karácsonyi időszakra újra megnyíltak a kapui, így a látogatók is megtapasztalhatják élőben, milyen lélegzetelállító módon díszítették fel Erzsébet királynő otthonát.
  Gyönyörű a windsori kastély karácsonyi dekorációja
  A királyi család Instagram-oldalára feltöltött egy felvételt, amelyen egy hatméteres lucfenyő látható, a növényt a Windsor Great Parkból szerezték be. A fát a kastély legnagyobb szobájában, a Szent György-teremben állították fel, összesen 3000 égőből álló fényfüzérrel és több száz dísszel dekorálták ki. A karácsony klasszikus színei jellemzik a karácsonyfát ebben az évben, az arany és a piros dominál.
  Természetesen nemcsak ezt a termet díszítették fel, hanem a kastély más szobáit is. Az ebédlőben egy több mint 4000 darabból álló, aranyozott ünnepi étkészletet is kiállítottak, amit még 1806-ban IV. György brit király készíttetett el, írta meg a Town & Country magazin. Érdekesség, hogy ezt az étkészletet a mai napig használja a királyi család az állami banketteken.
  A királynő galériájában kis karácsonyfákat állítottak fel, a Nagy Lépcsőt, amelynél a család legnevezetesebb fegyvereit és páncéljait tekinthetik meg, girlandokkal dekorálták ki. 
  A windsori kastély karácsonyi dekorációja
  Nem volt egyszerű Erzsébet otthonának feldíszítése, a Royal Collection Trust munkatársai két napon át dolgoztak a kastélyon. A befektetett energia azonban egyértelműen meghozta a gyümölcsét, ugyanis káprázatos lett a végeredmény. A hagyományos díszítőelemeket használták fel, nem kísérleteztek ebben az évben.
  A királyi család karácsonya más lesz 2020-ban
  1988 óta az volt a szokás a királyi családban, hogy decemberben a Buckingham-palotában nagy ünnepséget tartanak, utána az egész család a norfolki Sadringham vidéki kastélyba utazik, hogy ott töltsék a karácsonyi időszakot. A tradíciójukhoz tartozik a Szent Mária Magdaléna-kápolna közös meglátogatása is, ahol meghallgatják az ünnepi misét. A rajongóknak ez az egyik kedvenc eseményük, ugyanis ilyenkor az egész famíliát együtt láthatják, még Katalin hercegné és Vilmos herceg tündéri gyermekei is részt vesznek a közös sétán.
   
   
Küldd el email-ben Oszd meg Google+-on Nyomtasd ki a cikket
Címkék: karácsony2021

Kiemelt szilveszteri szállások

Keresés